Pakistan'dan Tüm Sektörlerde Türkiye Ile Ikili Iliskileri Artirma Vurgusu

Pakistan Cumhurbaskani Arif Alvi, aralarinda ticaret, savunma ve kültürün bulundugu tüm sektörlerde Türkiye ile is birligini artirmaya devam edeceklerini söyledi.

Pakistan Cumhurbaskanligi Ofisinden yapilan açiklamaya göre Alvi, resmi ziyaret kapsaminda ülkesinde bulunan Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Ümit Dündar'i makaminda kabul etti.

Görüsmede, Türkiye ile var olan ikili iliskilerin seviyesinden duydugu memnuniyeti vurgulayan Alvi, aralarinda ticaret, savunma ve kültürün de bulundugu tüm sektörlerde Türkiye ile is birligini artirmaya devam edeceklerini belirtti.

Alvi, Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a ülkesinin ekonomik refahina yaptigi katkilar ve Müslüman ülkeler arasinda birligini tesvik etmesi nedeniyle tesekkür ederek, Ankara'nin Kesmir basta olmak üzere çesitli bölgesel ve uluslararasi konularda Islamabad'a desteginden memnuniyet duydugunun altini çizdi.

- Hindistan'a suçlama

Pakistan'in, Hindistan'in Afganistan topraklarini kullanarak terör faaliyetlerine dahil olmasindan endise duyduguna isaret eden Alvi, Yeni Delhi'nin "teröristlere ve militanlara finansman ve egitim saglayarak Pakistan'daki terörün arkasinda oldugunu" kaydetti.

Alvi, Hint güçlerinin özellikle 5 Agustos 2019'da Cammu Kesmir'in özel statüsünün kaldirilmasinin ardindan "bölge halkina zulüm isledigini" belirtti.

Hindistan'da son zamanlarda ele geçirilen yasa disi uranyum meselesine de deginen Alvi, uluslararasi toplumun konuyla ilgili sessizliginden endise duydugunu bildirdi.

Kaynak: AA