Oyunseverlerin Rekabetine Sahne Olacak E-Spor Merkezi Üsküdar'da Açildi

Üsküdar Belediyesi gençlerin E-Spor sektörüne artan ilgisi üzerine Çavusdere Spor Sarayi’nda olusturdugu E-spor Merkezi’ni hizmete açti. Açilan E-Spor Merkezinde Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen gençlerle bulusarak oyun oynadi.

Oyunseverlerin Rekabetine Sahne Olacak E-Spor Merkezi Üsküdar'da Açildi
Geçmis yillarda Türkiye’de bir kamu kurumu olarak ilk kez ve görkemli bir sekilde E-Spor eglencesini düzenleyen Üsküdar Belediyesi bu kez de E-Spor Merkezi projesini hayata geçirdi.

Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen’in destegi ile ilk kez bir kamu kurulusu tarafindan kullanima sunulan ilk E-Spor Merkezi olma özelligi tasiyan ve oyun severlerin kiyasiya mücadele edecegi bu merkez, Çavusdere Spor Sarayi’nin asma katinda son teknolojik cihazlarla donatildi. Açilistan sonra ayni zamanda büyük bir çekismeye ev sahipligi yapan merkez, sosyal medya fenomenleri ve Üsküdarli gençleri bir araya getirerek en sevdikleri oyunlari oynama firsati sundu. Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen de E-Sporcu gençlerin arasina katilarak, gençlerle birlikte oyun oynadi.

Gençlerle bolca vakit geçiren Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen çok keyif aldigini belirterek, “Öyle heyecanli ve öyle hizli bir merkez açtik ki, suanda ter içerisindeyim. Bu gençlerin hizina yetismek mümkün degil. Zaten e spor merkezlerinin en önemli özelligi de çok hizli, inanilmaz hizli, zamani ne ile ölçecegiz, bir ölçü birimi yok burada. Dolayisiyla çok önemli ve özel bir merkezi. Bura ayni zamanda bir akademi. Burasi bir egitim merkezi öyle düsünebiliriz. Burada önemli kavramlarimiz hiz centilmenlik, tatli bir rekabet, kolektif akil, gençler burada akil oyunlari ile, takim arkadaslari ile birlikte ortak akil yürütecekler ve çok hizli karar verecekler. En önemli kavram hizdir burada. Kesinlikle bu e-spor merkezleri, çocuklarin ve gençlerin zamanini öldürmez. Aksi tartismalara kesinlikle katilmiyorum. Gelip görsünler ki gençler burada hizlica karar verip basari yakalama adina, "mantikli islerimizi nasil yürütürüz" onun mücadelesini veriyorlar.” diye konustu.

Kaynak: İHA