Ordu'da Iki Kisiyi Öldürdügü Gerekçesiyle Yargilanan Sanik Agirlastirilmis Müebbet Hapse Çarptirildi

Ordu'da cinayet ve gasp suçlarindan tutuklu bulanan sanik Mehmet Ali Çayiroglu, 2 kisiyi öldürdügü gerekçesiyle 2 kez agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirildi.

Akkus ilçesinde 2018 yilinda "yagma, hirsizlik ve kasten öldürme" suçlarini isledigi gerekçesiyle Elazig T Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Çayiroglu'nun, ayni ilçeye bagli Dagyolu Mahallesi'nde Seker Köseoglu'nun öldürülmesine iliskin yargilandigi davanin durusmasi yapildi.

Ünye Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya sanik, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi.

Durusmada, müsteki Necayi Köseoglu, sanigin cezalandirilmasini istedi.

Sanik Çayiroglu, üzerine atili suçlari islemedigini ve iddialarin soyut anlatimdan öte gitmedigini ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, saniga "nitelikli kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi verdi. Heyet ayrica sanigin, "nitelikli yagma" suçundan da 13 yil hapis cezasiyla cezalandirilmasini kararlastirdi.

- Sanik Çayiroglu, "cinayet" suçundan tekrar hakim karsisina çikti

Sanik Çayiroglu, Akkus ilçesi Çamlica Mahallesi'nde Hasan Bayram'in öldürülmesine iliskin yargilandigi davanin durusmasina da katildi.

Sanik Mehmet Ali Çayiroglu, Hasan Bayram'in öldügünü sosyal medyadan ögrendigini savunarak, "Ben bu olayin içinde degilim. Ben kimseyi öldürmedim" dedi.

Mahkeme heyeti, saniga "nitelikli kasten öldürme" suçundan 1 kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasi, "nitelikli yagma" suçundan ise 12 yil hapis cezasi verdi.

- Olay

Akkus ilçesi Çamalan Mahallesi'nde 9 Agustos 2018'de bir evden gasp yapildigi ihbari üzerine güvenlik güçlerinin koordineli çalismasiyla gözaltina alinan Çayiroglu, "yagma, hirsizlik ve kasten öldürme" suçlamasiyla tutuklanmisti.

Ünye Cumhuriyet Bassavciliginca, Çayiroglu hakkinda 8 kisiyi farkli tarihlerde öldürdügü iddiasiyla 5, gasp olaylariyla ilgili de bir olmak üzere 6 dosya hazirlanmisti.

Sanik hakkinda, 25 Subat'ta görülen davada, 5 kisiyi öldürdügü gerekçesiyle 5 kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasi, 2 ayri nitelikli yagma suçundan ise 12'ser yil hapis cezasi verilmisti.

Çayiroglu, Dursun Kurt'un öldürülmesine iliskin yargilandigi davada ise suça yönelik yeterli delil bulunmamasi nedeniyle bu dosyadan beraat etmisti.

Mehmet Ali Çayiroglu'nun, Hasan Bayram ve Seker Köseoglu'nun öldürülmesiyle ilgili yargilandigi davalarin durusmalari da ertelenmisti.

Kaynak: AA