Muayene Ücreti Ödemedi Saglik Çalisanini Rehin Alip Darp Etti

Kahramanmaras’ta bir kisi, esi oldugu iddia edilen kadinin bebeginin muayene ücretini ödemeyecegini ileri sürerek saglik çalisanini önce rehin aldi daha sonra darp etti.

Muayene Ücreti Ödemedi Saglik Çalisanini Rehin Alip Darp Etti
Olay, Özel Sular Vatan Hastanesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, M.S., esi oldugu söylenen kadin ve kadinin bebegi ile beraber hastaneye gelerek bebegin muayenesini yaptirdi. Muayene sonrasi sosyal güvencesi olmadigi ögrenilen ve muayene ücreti talep edilen vatandas, durumu görüsmek için hastanenin hasta haklari birim sorumlusu Nazli Kirazli ile görüstü.

Kirazli’nin odasinda devam eden görüsme daha sonra tartismaya dönüstü. Hasta haklari birim sorumlusu Nazli Kirazli, görüsme sonrasi çikan tartismada M.S.’nin kendisini odaya kilitleyerek darp ettigini ve odadaki bilgisayari kirdigini söyledi.



Hastanede yasanan olay ise güvenlik kameralarinca kaydedilirken, görüntülerde M.S.’nin, Nazli Kirazli’nin odasindan çiktigi ve merdivenlerden inerek hastaneden ayrildigi görüldü.

Devlet hastanesinden darp raporu aldigini ifade eden Kirazli, M.S. hakkindan sikayetçi oldugunu söyledi.



Yasanan olayi anlatan saglik çalisani, “Son zamanlarda çok sik duydugumuz ve saglik çalisanlarinin basina gelen maalesef benim de basima geldi. Bir hastamizin sorununu çözmeye çalisirken maalesef siddete maruz kaldik. Hastamizin esi burada dogum yapmis ve sosyal güvencesi olmayan bir hasta. Sosyal güvencesi olmayan bir hasta maalesef özel hastanelerde ücretli hasta statüsü uygulanir. Dogumdan sonra çocugun muayenesi için ücret talep ettigimiz için hastamiz ‘Ben buraya yeteri kadar ödeme yaptim’ dedi ve paket anlasmasi yaptigini söyleyerek ödeme yapmak istemedigini söyledi.

Ben de bunun için gerekli birimlerimiz ile görüsüp yapabilecegimiz en uygun ne varsa telefon görüsmelerini sagladim” dedi.



"Bizi odaya kilitledi rehin aldi"

Hasta yakini ile görüsme sonrasi M.S.’nin kendisine siddet uyguladigini ve odaya kilitleyerek rehin aldigini da ifade eden Kirazli, “Daha sonra kendisi siddete meyilini, ‘bayan olmasaydin bu yumrugu sana vururdum’ gibisinden sesini yükseltti ve bana karsilik verdi ben de sesini yükselttim. Bu sirada ben de hastayi sakinlestirmeye çalistim. Daha sonra fiziksel siddete geçmeden önce odamizda bulunan bilgisayarimiza maddi zarar verdi ve daha sonra bana siddet uyguladi. En kötüsü ise bizi odaya kilitledi ve rehin aldi. Disardaki hastalarimizin bagrismalarimizin sayesinde biz aslinda kurtulduk. Kisa süreli yine bir siddete maruz kaldim ve hemen arkasinda kapilarin yumruklanmasiyla beraber panikleyerek ve korkarak kapiyi açti ve hizlica uzaklasti. Kötü bir süreç yasadim her saglik çalisanin basina gelebilen bir durum. Daha kötüsünü yasamak adina gerekli önlemlerin alinmasi gerekmekte. Hem hastane yönetimi, hem de sahsim olarak gerekli sikayetlerde bulunuldu. Darp raporum alindi ve süreç baslatildi” diye konustu.

Kaynak: İHA