MHP'li Kilavuz, Gençlerin Ögrenci Affi Beklediklerini Söyledi

MHP İçel Milletvekili Olcay Kilavuz, gençlerin Meclisten ögrenci affiyla ilgili müjdeli bir haber bekledigini ifade etti.

Kilavuz, Mecliste düzenledigi basin toplantisinda, egitim hayatini yarida birakmak zorunda kalan, pandemi sürecinde doktora yüksek lisans tezlerini tamamlayamayan yüzbinlerce gencin, okullarini bitirip mezun olmak ve ülkeye hizmet etmek istediklerini söyledi.

Egitimin en temel hak oldugunu belirten Kilavuz, geçlerin bu haktan mahrum kalmamak adina seslerini, sözlerini duyurmaya ve sorunlarini çözüme kavusturmaya çalistiklarini dile getirdi.

Terör örgütleriyle irtibati veya iltisaki nedeniyle ilisigi kesinler hariç olmak üzere tek gayesi memlekete hizmet etmek olan ögrenciler için af çikarilmasinin yerinde olacagini belirten Kilavuz, "Gençlerimiz Gazi Meclisimizden ögrenci affiyla ilgili müjdeli bir haber beklemektedirler. Bu müjdeyi verelim ve mutluluklarina vesile olalim." dedi.

Üniversitelerin ilgili bölümünden mezun olup ögretmen olmak isteyenlerin, pedagojik formasyon uygulamasinin kaldirilmasi nedeniyle ciddi sorun yasadigini söyleyen Kilavuz, formasyon uygulamasinin yerine getirilecegi açiklanan tezsiz yüksek lisans uygulamasinin da hayata geçmedigini dile getirdi. Kilavuz, tezsiz yüksek lisans uygulamasinin hayata geçirilmesini, hazirliklar tamamlanmamissa pedagojik formasyon uygulamasinin geri getirilmesi gerektigini kaydetti.

Kilavuz, kalici hale gelen bedelli askerlik uygulamasindan yararlanamayanlar için yasada degisiklik yapilmasi; ehliyet affi getirilmesi; staj ve çiraklik sürelerinin sigorta baslangici ve emeklilik hizmetinden sayilmasi için toplumda beklentiler oldugunu söyledi.

Kaynak: AA