Koç Holding, Düsük Karbon Ekonomisine Geçis Yolculugunda Küresel Bir Adim Daha Atti

Holding, 2050 yilinda karbon nötr olma yol haritasi kapsaminda G20'nin Finansal Istikrar Kurulu tarafindan olusturulan Iklimle Baglantili Finansal Beyanlar Görev Gücü'nün küresel destekçileri arasina katildi Koç Holding CEO'su Levent Çakiroglu: 'Içinde bulundugumuz kültürel dönüsüm sürecinde iklim degisikligi ile ilgili attigimiz her adimda Toplulugumuzu küresel liderler arasina tasiyacak çalismalari hayata geçirmeye odaklaniyoruz'.

Çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim (ESG) çalismalarini küresel ölçekte yürüttügü is birlikleri ile büyüten Koç Holding, 2050 yilinda karbon nötr olma yol haritasi kapsaminda G-20'nin Finansal Istikrar Kurulu tarafindan olusturulan Iklimle Baglantili Finansal Beyanlar Görev Gücü'nün (Task Force on Climate-Related Financial Disclosures-TCFD) küresel destekçileri arasina katildi.

Holding açiklamasina göre, Iklimle Baglantili Finansal Beyanlar Görev Gücü, iklim degisikliginden kaynaklanan risklerin ve olusabilecek firsatlarin yönetilmesini, bu dogrultuda hedefler belirlenmesini ve sirketlerin elde ettikleri ilerlemeyi paydaslariyla paylasmalarini hedefliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakiroglu, Koç Toplulugu olarak çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim konularini "Gelecege. Birlikte" stratejisi çerçevesinde yönettiklerini belirterek, "Koç Toplulugu olarak isimizi büyütürken, insani odagina alan, dünyayi ve toplumu gözeten bir yaklasimla hareket etmeye özen gösteriyoruz. Toplulugumuzun düsük karbon ekonomisine geçis yolculugunda bu görev gücünün ortaya koydugu çerçevenin çok kiymetli olduguna inaniyorum. Içinde bulundugumuz kültürel dönüsüm sürecinde iklim degisikligi ile ilgili attigimiz her adimda Toplulugumuzu küresel liderler arasina tasiyacak çalismalari hayata geçirmeye odaklaniyoruz." ifadelerini kullandi.

Bu kapsamda, Avrupa Birligi'nin iklim degisikligiyle mücadelenin merkezine koydugu, ayni zamanda dijital dönüsümü hizlandiracak ve rekabetçi üstünlük saglayacak bir ekonomik büyüme modeli olarak konumlandirdigi Yesil Mutabakat'i yakindan takip ettiklerini ve çalismalarina bu dogrultuda yön verdiklerini aktaran Çakiroglu, sunlari kaydetti:

"Dünya Ekonomik Forumu (WEF) bünyesinde Uluslararasi Is Konseyi tarafindan olusturulan ESG alanlarindaki performansimizi ve ilerlememizi seffaf bir sekilde paylasmamiza katki saglayacak 'Paydas Kapitalizmi Göstergeleri'ni kurumsal raporlamalarinda kullanacagini taahhüt eden Türkiye’deki ilk sirket olduktan sonra, simdi de Iklimle Baglantili Finansal Beyanlar Görev Gücü'nde yer alarak bu alandaki çalismalarimizi daha da ileriye tasimayi hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde detaylarini kamuoyu ile paylasacagimiz karbon dönüsüm yolculugumuzun stratejik parçalarindan birini Koç Toplulugu düzeyinde iklim degisikligi odagindaki risk ve firsatlari dikkate alarak ortaya koyacagimiz hedefler olusturacak. Bu süreçte TCFD olarak bilinen 'Iklimle Baglantili Finansal Beyanlar Görev Gücü'nün belirledigi küresel çerçeveyi önemli rehberlerimizden biri olarak alacagiz."

Kaynak: AA