Kayseri'ye 288 Milyon Liralik Destek Için Imzalar Atildi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Ankara'da Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay ile Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum'un da katildigi Iller Bankasi ve Yerel Yönetimler Alt Finansman Anlasmasi Imza Töreni'nde kenti ilgilendiren 288 milyon liralik destek anlasmasina imza atti.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan yazili açiklamaya göre, ATO Congresium'da düzenlenen AB'nin Türkiye'deki mülteciler için mali yardim programi kapsaminda ILBANK ve Yerel Yönetimler Alt Finansman Anlasmasi Imza Töreni'ne Büyükkiliç'in yani sira 15 belediye baskani katildi.

Törende, Büyüksehir Belediye Baskani Büyükkiliç ile KASKI Genel Müdürü Özgür Özdemir ve ILBANK yöneticileri arasinda Kayseri'de yürütülecek projeler için imzalar atildi.

Kayseri Merkez Atiksu Aritma Tesisi Ikinci Kademe Projesi kapsaminda 140 milyon lira hibe, 148 milyon lira kredi olmak üzere 288 milyon liralik destek saglanacak.

Baskan Büyükkiliç, kentsel ihtiyaçlarin karsilanabilmesi amaciyla uluslararasi standartlarda proje üretmek ve gelistirmek, kredi saglamak, danismanlik yapmak ve teknik destek vermek yoluyla yerel yönetimlerin yaninda her zaman yer alan basta Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum olmak üzere ILBANK'a ve tüm yöneticilerine tesekkür etti.

Kaynak: AA