Kartepe Belediyesi Temmuz Ayi Meclisi Toplandi

Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman baskanliginda temmuz ayi olagan meclis toplantisi yapildi. Meclis toplantisinda 10 gündem maddesi görüsülerek karara baglandi.

Kartepe Belediyesi Temmuz Ayi Meclisi Toplandi
Meclis toplantisi öncesinde açiklama yapan Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman, "Bir önceki dönem belediye baskanimiz Hüseyin Üzülmez’i kaybetmenin üzüntüsünü yasadik. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesinin, ilçemizin, belediyemizin ve Kocaelispor camiamizin basi sagolsun. Merhum baskanimizi bir kez daha meclis salonunda rahmetle ve minnetle yad etmeyi borç biliyorum. Hüseyin baskanimizin adinin yasatilmasi için çalismalara basladik. Bu çalismalar sonrasinda bilgilendirme yapacagiz" dedi.



"Ilçemiz için büyük bir kazançtir"

5 adet yeni kamyon alindigini belirten Baskan Kocaman, "Tören yapilmadan ilgili müdürlüklere gönderildi. 5 aracin hepsi kar küreme araci olarak hizmet edecektir. Ilçemiz için büyük bir kazançtir. Bu araçlar Arslanbey ve Avluburun yollarinin açilmasi ve tuzlama çalismalarinda ilçemize hizmet edecektir. Araçlardan bir tanesi asfalt yama robotuna dönüstürülecektir" diye konustu.



"Ilçemize 50 milyon TL’lik alt yapi yatirimi yapilmaktadir"

Geçtigimiz günlerde etkili olan saganak yagisa deginen Kocaman, "Geçmis yillara nazaran büyük bir felaket yasamadik. Masukiye Mahallesinde sorun yasandi. Sel baskini olmadi. Insallah daha kötüsü yasanmasin. Alt yapi çalismalari araliksiz devam etmektedir. Ilçemiz 11 yasindadir. Ilçemize bu yil sadece 50 milyon TL’lik alt yapi yatirimi yapilmaktadir. Önümüzde ki yillarda daha da hizlanacaktir. Mevsim dengeleri degisti. Geçen yagmurda metre kareye 40 kg yagmur düstü. Ekiplerimiz hazirlikliydi" dedi.



Gündem maddeleri

Meclis gündeminde yer alan Uzunçiftlik, Fatih Sultan Mehmet, Sarimese, Rahmiye ve Arslanbey Mahalleleri içerisinde hazirlanan uygulama imar plani degisikligi, Masukiye Mahallesi imar plani degisikligi, Çepni Mahallesi uygulama imar plani degisikligi, 1 yil süre ile Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Kocaeli Il Müdürlügüne tahsis edilen binanin tahsis süresi biteceginden tahsis süresinin yenilenmesi maddeleri oy çoklugu ile kabul edildi.

Yeni araç

Meclis gündemine gelen Dumlupinar Mahallesi Degirmenli Sokak No:27 adresinde bulunan binanin, Dumlupinar Aile Sagligi Merkezi olarak kullanilmak üzere Kartepe Ilçe Saglik Müdürlügüne bedelsiz tahsis edilmesi ve Karatepe Mahallesi geçis hakki talebi, plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, Temizlik Isleri Müdürlügü’nde kullanilmak üzere 1 adet hidrolik sikistirmali çöp toplama kamyonunun temin edilmesi ve Balaban Mahallesi tasinmaz alimi da oy birligi ile kabul edildi.
Kaynak: İHA