Izmir Merkezli Silah Ticareti Operasyonunda Yeni Gelisme

Izmir’in Bergama ilçesinde bir kisinin evinde 7 adet tabanca ele geçirilirken, süphelinin tabancalari temin ettigi kisinin dün gerçeklesen safak operasyonunda gözaltina alindigi ögrenildi. Süphelinin ifadesi sonrasi dosya birlestirilirken, operasyonda firari olarak aranan bir kisinin daha gözaltina alindigi ögrenildi.

Izmir Merkezli Silah Ticareti Operasyonunda Yeni Gelisme
Bergama Ilçe Emniyet Müdürlügü ve Ayvalik Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan gerçeklestirilen operasyonda Bergama ilçesinde bir süphelinin evinde yapilan aramada 7 adet tabanca ele geçirildi. Polis ekipleri tarafindan gözaltina alinan süphelinin emniyetteki ifadesinde, tabancalari temin ettigi kisinin Il Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ve Aliaga KOM Grup Amirligi ekipleri tarafindan gerçeklestirilen yasa disi silah ticareti operasyonu kapsaminda gözaltina alindigi ögrenildi. Süphelinin ifadesinin ardindan dosyalar birlestirilirken olayla ilgili firari olarak aranan bir kisinin daha gözaltina alindigi ögrenildi. Operasyon kapsaminda toplam gözalti sayisi 21 olurken, haklarinda gözalti karari olan 2 kisiyi daha yakalama çalismalarinin sürdügü ögrenildi.

Izmir Il Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ve Aliaga KOM Grup Amirligi ekipleri, Izmir’in Bergama ilçesi ve civar ilçelerinde yasa disi silah ticareti yaptigi tespit edilen sahislari yakalamak için çalisma baslatmisti. Harekete geçen ekipler, haklarinda yakalama karari çikartilan 22 süpheliyi yakalamak için, 5 Temmuz sabah saat 05.30’da, Izmir’in Bergama, Kinik, Dikili ilçeleri ile Tekirdag’in Çorlu ilçesinde bulunan 32 ayri adrese es zamanli safak operasyonu düzenlemis, helikopterle de havadan destek verilen operasyonda 19 süpheli gözaltina alinmisti.

Operasyonda süphelilerin ikamet ve is yerlerinde yapilan aramada, 24 adet tabanca, tabancalara ait çok sayida sarjör ve fisek, 5 adet tüfek ve bunlara ait mühimmat, silah imalatinda kullanilan malzemeler ve birlestirilmek üzere hazir olan tabanca parçalarinin yani sira metamfetamin, esrar ve sentetik hap olmak üzere uyusturucu madde de ele geçirilmisti.
Kaynak: İHA