Hindistan Hükümeti, Twitter'in Kullanici Paylasimlarindan Sorumlu Tutulacagini Bildirdi

Hindistan hükümeti, yeni Bilgi Teknolojileri (BT) kurallarina uymamasi nedeniyle gerginlik yasadigi Twitter'in artik kullanicilar tarafindan olusturulan içerik konusunda "sorumluluk korumasindan" yararlanamayacagini bildirdi.

TechCrunch sitesinin haberine göre, Hindistan hükümeti, Amerikan merkezli sosyal medya platformu Twitter'in mayis sonlarinda yürürlüge giren yeni BT kurallarina uymamasi nedeniyle Hindistan’daki dokunulmazligini kaybettigini açikladi.

Böylelikle, Twitter, 100 milyondan fazla kullanicisinin bulundugu Hindistan'da yapilan her paylasimdan sorumlu tutulabilecek.

Internet hizmetleri veren sirketler, genel olarak "güvenli liman" korumasi olarak ifade edilen ve sosyal medya platformlarindaki kullanicilarin yaptigi paylasimlardan sorumlu tutulmamalarini saglayan bir korumadan yararlaniyor.

Uzmanlar, milyonlarca kullanicisi olan Twitter'in dünyanin en büyük ikinci internet pazari olan Hindistan’da "güvenli liman" korumasina sahip olup olmayacagina karar verme yetkisinin hükümette degil Hindistan mahkemesinin elinde oldugunu ifade ediyor.

Kaynak: AA