Esinin Kaynar Suyla Yaktigi Rukiye A Açiklamasi 'Ölmek Istemiyorum'

Konya’da kendisi ve bir buçuk yasindaki çocugu kocasi tarafindan sicak su ile yakilan Rukiye A., kocasinin 3 yil 9 ay ceza almasina tepki göstererek, “Ben orada ölebilirdim. Acilarim agrilarim geçmeden o birkaç aya belki de disarida olacak. Belki de yarim biraktigini devam ettirecek ve beni öldürecek. Ben kizimin annesiz kalmasindan korkuyorum. Benim kizim annesiz büyüsün istemiyorum. Ölmek istemiyorum. Kizim için hayatta kalmak istiyorum, hak ettigi cezayi almasini istiyorum” dedi.

Esinin Kaynar Suyla Yaktigi Rukiye A Açiklamasi 'Ölmek Istemiyorum'


Olay, 9 Ocak’ta merkez Karatay ilçesi Nakipoglu Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Rukiye A. (23) 6 yildir evli oldugu esini kahvalti yapmak için uyandirmasi üzerine tartisma çikti. Tartismanin ardindan Ali A. (28) esinin arkasindan gelerek sirtina sicak su döktü. Siçrayan sicak su kizlarinin ayagina da siçrayarak yandi. Komsularindan yardim isteyerek hastaneye kaldirilan Rukiye A. tedavi altina alindi. Olayin ardindan Rukiye A.’nin sikayetçi olmasi üzerine Ali A. gözaltina alindi ardindan serbest birakildi. Yapilan itiraz üzerine tekrar gözaltina alinan Ali A. çikarildigi mahkemece tutuklandi. Savcilik tarafindan sicak suyun ’silah’ olarak degerlendirilmesi üzerine esini yaraladigi gerekçesiyle Ali A.’nin 1 yildan 4,5 yila kadar, kizini yaraladigi için de 4 aydan 1,5 yila kadar hapis cezasiyla yargilanmasi istendi. Geçtigimiz hafta yapilan durusmada mahkeme Ali A.’yi ’Silahla canavarca hisle ese karsi kasten yaralama’ suçundan 4,5 yil hapis cezasina çarptirdi ardindan iyi hal indirimi vererek 3 yil 9 ay hapis cezasi verdi. Ali A.’ya kizina karsi ’taksirle yaralama’ suçundan ise bin 500 lira ceza verdi.

Mahkemenin ardindan karara tepki gösteren Rukiye A., “Olay, 9 Ocak’ta sabah esimi kahvaltiya uyandirdigimda yasandi. Geceden uykusuz oldugunu ve uyumak istedigini söyledi.

Ben de uykusuz oldugumu söyledim. Aile kahvaltisi yapalim istedim sonra da uyumak istedigini söyleyince tamam dedim. Sonra çocugumla birlikte kahvalti yapiyorduk yer sofrasinda. Yer sofrasini hazirlamami o istemisti zaten. Sonra biz kahvalti yaparken geldi arkamdan sicak su döktü ve hakaretlerde bulundu. Sonra elimden telefonumu aldi beni banyoya sürükledi. Evden çikmama asla izin vermedi. Ambulans, polisleri ve ailemi aramak istedim ama hiçbir sekilde izin vermedi. Daha sonra ikinci denemede komsuma sigindim. Sonra ambulans beklemeden kizini da sormadan kapiyi kilitleyip birakip gitti” dedi.



“Ölmek istemiyorum”

Dava sürecinde de Ali A.’nin birbirinden farkli ifadeler verdigini anlatan Rukiye A., “Baska muhabbetlere girdi. Ben böyle bir karar olacagini kesinlikle beklemiyordum, çok daha iyi bir karar bekliyordum. Kendime ait çocugumla birlikte huzurlu bir yuva kurmaya çalisiyorum ben. Su an bu karardan sonra benim düzenim tamamen altüst oldu. Tekrardan evimi tasimaya basladim. Su an evimi tasimakla ugrasiyorum. Güvende degiliz korkuyoruz, sokaga çikamiyoruz sokaga çiktigimizda arkamizdan birisi mi gelecek takip mi ediyorlar zarar verecekler diye korkuyorum, sürekli korkarak yasiyorum. Benim daha izlerim ve acilarim geçmedi, tedavilerim hala devam ediyor. Ben bu sicak havalarda hala ensemi ve sirtimi kapatmak zorundayim günes görmemesi için. Ben orada ölebilirdim. Acilarim agrilarim geçmeden o birkaç aya belki de disarida olacak. Belki de yarim biraktigini devam ettirecek ve beni öldürecek. Ben kizimin annesiz kalmasindan korkuyorum. Benim kizim annesiz büyüsün istemiyorum. Ölmek istemiyorum. Kizim için hayatta kalmak istiyorum, hak ettigi cezayi almasini istiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA