Erzurum'un Egitim Ve Ögretimdeki Basarisi ERBAP Programi Ile Artiyor

Il Milli Egitim Müdürü Salih Kaygusuz: 'LGS'de 2019 yilinda Türkiye ortalamasinin 3 puan gerisindeydik. Bugün itibariyla Türkiye'nin puan ortalamasi 2 bin 268 iken, biz 2 bin 283 yaptik. Yani 15 puanlik bir artis elde etmis olduk. 2020 yilinda da Türkiye ortalamasinda 3 puan artiya geçmistik'

Erzurum'un Egitim Ve Ögretimdeki Basarisi ERBAP Programi Ile Artiyor
Erzurum Il Milli Egitim Müdürü Salih Kaygusuz, kent genelinde 2019 yilinda hayata geçirdikleri Erzurum Basariyi Arttirma Programi (ERBAP) ile egitim ve ögretimdeki basari çitasini yükselttiklerini bildirdi.

Palandöken Kayak Merkezi'ndeki bir otelde, Il Milli Egitim Müdürlügünün, 2019-2023 yillarini kapsayan ERBAP Süreç Degerlendirme Çalistayi düzenlendi.

Il Milli Egitim Müdürü Kaygusuz, çalistayin açilisinda yaptigi konusmada, il genelindeki hizmet kalitesini arttirmak için çalisma yürüttüklerini söyledi.

Iki yil önce hayata geçirdikleri ERBAP'in, egitim ve ögretim faaliyetlerini bütüncül bir sekilde yapmayi amaçladiklari bir program oldugunu ifade eden Kaygusuz, söyle konustu:

"Gerekçemiz ise 2023 egitim vizyonunu ortaya koymak. Egitim hedeflerinin somut hale getirilmesi ve yerelde uygulanmasi amaciyla olusturulmustur. Programimizin kapsami hedef kitlemiz 173 bin 611 ögrenci ve 12 bin 24 ögretmen olan bu çalisma, beseri, fiziki ve cografi etkenlerden olumsuz kosullar olusturdugu yerlesim birimlerindeki egitim kurumlari basta olmak üzere, Erzurum ilindeki tüm egitim paydaslarinin koordinasyonu ile egitim ögretim faaliyetlerini bir bütün olarak ele almaktadir. Bir ildeki yapilan egitim ögretim faaliyetlerini ilin geneline yayamadigimiz zaman, egitim ögretim anlaminda basariyi yakalayamiyoruz. Yani Palandöken ve Yakutiye ilçesindeki bir okul da yapmis oldugumuz faaliyetleri, Karayazi, Tekman, Senkaya, Ispir ve Olur ilçelerinde de yapabilmeniz gerekmektedir."

ERBAP ile egitim, ögretim faaliyetlerini il geneline yayabilmeyi amaçladiklarini aktaran Kaygusuz, bu kapsamda Liselere Geçis Sistemi'nde (LGS) hedeflediklerinin çok üzerinde bir basari elde ettiklerini dile getirdi.

Programla yakaladiklari basaridan bahseden Kaygusuz, "LGS'de 2019 yilinda Türkiye ortalamasinin 3 puan gerisindeydik. Bugün itibariyla Türkiye'nin puan ortalamasi 2 bin 268 iken, biz 2 bin 283 yaptik. Yani 15 puanlik bir artis elde etmis olduk. 2020 yilinda da Türkiye ortalamasinda 3 puan artiya geçmistik. 2021 yilinda da 15 puan artiya geçmis olduk. Burada çok büyük bir emek, çalisma ve gayret var. Ögretmenlerimizin, okul idarecilerimizin, ilçe yöneticilerimizin, ögrencilerimizin ve velilerimizin çok büyük gayreti var. Bütün emegi geçen herkese gönülden tesekkür ediyorum" diye konustu.

Akademik basari basligi adi altinda yapmis olduklari çalismalarla ilgili il genelinde veli memnuniyeti anketi kurguladiklarini aktaran Kaygusuz, anket sonucunda yeterli ve yetersiz olduklari konulari belirleyerek iyilestirme çalismalari yaptiklarini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA