'Dünyadaki Mazlum Kardeslerimizi Hatirlamamiz Gerekiyor'

Tüm Islam alemini Kurban Bayrami heyecani sararken IDDEF Etiyopya Temsilcisi Muhammed Abdüsselam, magdur ve mazlum Müslümanlarin kurban vesilesiyle hatirlanacagini, kardesligin bu mevsimde pekisecegini söyledi.

'Dünyadaki Mazlum Kardeslerimizi Hatirlamamiz Gerekiyor'


Kurban Bayrami’na sayili günler kala Türkiye’deki insani yardim kuruluslari kurban organizasyonlariyla dünyanin dört bir yanina ulasma hazirliklarini tamamlarken, Türkiye’den dünyaya uzanacak kardeslik eli sofralarda mutluluk olacagi belirtildi. 40 ülke 264 bölgede kurban kesim ve dagitim çalismalari yapacak olan Insana Deger Veren Dernekler Federasyonu (IDDEF) de Afrika, Asya, Ortadogu ve Balkanlar’daki 3,5 milyon gerçek ihtiyaç sahibine ulasmayi hedefliyor. Bu vesileyle kardesligin pekismesini amaçlayan IDDEF’in Afrika ülkelerindeki ekiplerinden kurban bayramiyla ilgili önemli mesajlar gelirken, IDDEF Etiyopya Temsilcisi Muhammed Abdüsselam kardeslerin birbirini hatirlamasi gerektigini vurguladi.

Kurban Bayrami’nin paylasma ve ikram etme günleri oldugunu söyleyen Abdüsselam, “Faziletli ve mübarek günlere dogru yaklasiyoruz. Zilhicce ayinin ilk 10 günü ve Kurban Bayrami paylasma ve ikram etme zamanidir. Bu günlerde Müslüman olarak ihtiyaç sahibi ve mazlum kardeslerimizi hatirlamamiz gerekiyor. Hayirseverlerin emanet ettigi 700 büyükbas ve bin küçükbas hayvanin Etiyopya’da Kurban Bayrami’nda kesilmesi için hazirliklar tamamlandi. Kurban programini güzel sekilde yerine getirebilmek adina saha ekibi olarak çalismalarimiza basladik. Etiyopya’da baskent Addis Ababa, Tora, Bohditi ve Elkeso sehirlerinde kurban kesimi ve dagitimi yapilacak. Bu sehirlerde Allah’in izniyle 8 binin üzerinde aile kurban organizasyonundan istifade edecek” dedi.



IDDEF Somali Temsilcisi Mahmud Seyh Ömer ise, kurban dagitimi için ihtiyaçli bölgelerin seçildigini belirterek, bagisçi ile ihtiyaç sahibi arasinda gönül köprüleri kurulacagini kaydetti.

Kurban seçim ve kesimlerinin Islami usul ve kaidelere göre gerçeklestigini ifade eden Seyh Ömer, sunlari söyledi: "Kurban Bayrami’nda kesmek üzere kurbanlik hayvan alimini tamamladik. Islami usullere uygun sekilde, yasi tam olan ve noksanligi bulunmayan iyi hayvani bulmak için çalistik. Çünkü bunun Allah katinda büyük bir mesuliyet oldugunu biliyoruz. Veteriner hekim tavsiyelerine de dikkat ederek hayvanlarin hasta olmamasina önem gösteriyoruz. Insallah 2021 kurban organizasyonu kapsaminda Somali’de Isa, Tevfik, Darusselam, Birdal, Unuk ve Unay bölgelerinde kesim yapacagiz. Bu bölgeleri seçmemizdeki büyük etken ise elbette ki buralarda ihtiyacin daha fazla olmasidir. Kesimden sonra kurban paylarini gerçek ihtiyaç sahibi ailelere ulastirarak gönülden gönüle dua köprüleri kuracagiz. Allah tüm hayirseverlerimizin infak ettigi kurbanlari kabul etsin. Rabbim sizlere, evlatlariniza ve mallariniza bereket versin ve güzel vataninizi tüm kötülüklerden korusun".

2021 Vacip Kurban Organizasyonunu “Kardesinle Kurbanini Paylas” sloganiyla gerçeklestiren IDDEF, dünyanin zorlu yasam kosullarina sahip Afrika kitasi basta olmak üzere, farkli bölgelerindeki milyonlarca kisiye hayirseverlerin emanetini teslim ediyor. 12 yildir kurban alim, kesim ve dagitim çalismalarini araci kurumla çalismadan Türkiye’den giden ekipleri, ülkelerdeki hocalari ve görevlileriyle ilk elden gerçeklestiren IDDEF, kurban organizasyonunun hassasiyetine önem vererek dogru kurban seçimi, küpeleme, saglik, temizlik ve adaletli dagitim çalismalarini ön planda tuttugu belirtildi.
Kaynak: İHA