Change Tir Operasyonunda 150 Milyon Liraya Bloke

Adana merkezli 12 ilde düzenlenen change tir operasyonunda 137 tir Adana Emniyet Müdürlügü’ne getirildi. Sahislarin suçtan elde ettigi degerlendirilen banka hesaplarindaki parayla birlikte yaklasik 150 milyon liralik tasinmaz mala savcilik tarafindan bloke konuldu.

Change Tir Operasyonunda 150 Milyon Liraya Bloke
Emniyet Genel Müdürlügü Asayis Daire Baskanligi ile Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekiplerinin ortak çalismasinda, rehinli, çalinti, yakalamali, hacizli tirlari change yaparak ‘suç örgütü kurmak’ , ‘nitelikli dolandiricilik’ suçlarini isleyen bir sebeke desifre etti. Süphelilerin tespiti için 6 ay önce teknik ve fiziki takibe baslayan polis, 42 kisinin yakalanmasi için çalisma baslatti.

Ekipler, Adana merkezli Istanbul, Bursa, Kütahya, Trabzon, Ankara, Konya, Mardin, Batman, Sanliurfa, Gaziantep ve Osmaniye’de operasyon gerçeklestirdi. Operasyon kapsaminda 1’i kadin 34 kisi gözaltina alindi.

Operasyon devam ederken yaklasik 300 tirdan 137’si Adana Emniyet Müdürlügü otoparkina getirildi.

Ele geçirilen diger tirlarin da illerden gelme islemleri sürerken operasyonda 15 sase, 2 araç beyin okuma cihazi, 10 tir beyni, 1 ruhsatsiz tabanca, 155 fisek, çok sayida poliçe, vekaletname ve dijital malzeme ele geçirildi. Ayrica sahislarin suçtan elde ettigi degerlendirilen banka hesaplarindaki parayla birlikte yaklasik 150 milyon liralik tasinmaz mala savcilik tarafindan bloke konuldu.

Adreslerde yapilan aramalarda ise 2 milyon liralik çek ve senet ele geçirildi.
Kaynak: İHA