Çevre Ve Sehircilik Bakanligi, 16 Ildeki 144 Arsayi Satisa Çikariyor

Arsa müzayedesi 8 Temmuz'da Ankara ve Izmir'de yapilacak ve elde edilecek gelirin tamami kentsel dönüsüme kaynak olusturacak.

YILDIZ NEVIN GÜNDOGMUS - Çevre ve Sehircilik Bakanliginca Ankara, Istanbul ve Izmir'in de arasinda bulundugu 16 ilin bazi ilçelerinde atil durumda bulunan arsalar 8 Temmuz'da düzenlenecek açik artirma ile satisa sunacak.

Bakanliktan alinan bilgiye göre, arsa müzayedesinde Ankara'da Çankaya, Gölbasi, Yenimahalle, Kahramankazan ilçelerinde 26, Istanbul'da Zeytinburnu ve Beyoglu ilçelerinde 2, Izmir'de Torbali, Bayindir, Buca, Gaziemir ve Çesme'de 80, Aydin Didim'de 10, Mugla Bodrum ve Nigde Bor'da 5'er, Sirnak Çizre ve Idil'de 3, Manisa Salihli'de 2 ve İçel Erdemli'de 4, Tekirdag Sarköy, Bursa Mustafakemalpasa, Düzce Merkez, Denizli Tavas, Kirikkale Yahsihan, Agri Merkez, Bitlis Güroymak'ta birer arsa olmak üzere toplam 144 arsa açik artirma ile satilacak.

Müzayede sonucunda tekliflerin Bakanlikça degerlendirilmesinin ardindan arsalari satin alacak gerçek veya tüzel kisiler belirlenecek.

Arsalarin nitelikleri arasinda "konut", "ticaret", "sanayi", "turizm tesisi", "sosyo kültürel tesis", "konut disi kentsel çalisma", "kentsel servis" alanlari yer aliyor.

Arsalarin çogunlugunu konut alanlari olustururken, Istanbul Zeytinburnu'nda 1, İçel Erdemli'de 4, Mugla Bodrum'da 3, Izmir Çesme Alaçati'da 1 turizm tesis alani dikkati çekiyor.

Açik artirmada iliskili arsalar için "birlestirilmis teklif" sistemiyle satis yapilacak.

- Arsa gelirleri kentsel dönüsüme

Bakanlik, yapilacak müzayede ile atil durumdaki ticaret ve sanayi arsalarini yatirimcilara sunarak, kentlerin yatirim ve istihdaminin gelistirilmesine katkida bulunacak.

Ayrica tüm arsalardan elde edilecek kazanç ise kentsel dönüsüm hesabina aktarilarak, riskli binalarin tasfiyesi ve olasi afet durumlarinda kullanilacak.

Müzayede, 8 Temmuz Persembe 11.00'de Ankara'da Çevre ve Sehircilik Bakanligi, Izmir Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu ve internet üzerinden "www.emlakmuzayede.com.tr" adresinden yapilacak.

Internet katilim basvurulari açik artirmadan bir gün önce kapatilacak.

Kaynak: AA