Biden'dan Kovid-19'Un Delta Varyantina Karsi Asi Olma Çagrisi Açiklamasi

'Herkesin iki kez düsünmesine, özellikle gençlerin yeniden düsünmesine neden olmali'.

ABD Baskani Joe Biden, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda Delta varyantinin daha tehlikeli oldugunu belirterek, herkese asi yaptirmasi çagrisinda bulundu.

Biden, Beyaz Saray'da Kovid-19 salginiyla mücadele ve asi programina iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Asi çalismalarinda 150 günde 300 milyon doz asiya ulastiklarini animsatan Biden, 182 milyondan fazla Amerikalinin en az 1 doz asi oldugunu kaydetti.

Biden, "Bu hafta sonuna kadar 160 milyon Amerikali tam olarak asilanmis olacak. Bu mart ayinda belirledigim bir hedefti ve 4 Temmuz'dan sadece birkaç gün sonra bunu basaracagimiz için heyecanliyim." dedi.

Kovid-19 vakalari ve ölümlerinin yüzde 90 azaldigini belirten Biden, ocak ayindan bu yana tam olarak asilanan milyonlarca Amerikalinin eskisi gibi hayatlarina döndügünü, isletmelerin yeniden açildigini ve yüksek bir ekonomik büyümenin öngörüldügünü anlatti.

- "Herkes iki kez düsünmeli"

Biden, salginla mücadeleyi Amerikan tarihinin en büyük basarilarindan biri olarak nitelendirerek, "Ancak virüsle mücadelemiz bitmedi. Su anda milyonlarca Amerikali hala asisiz ve korunmasiz. Bu nedenle içinde bulunduklari topluluklar risk altinda. Bu, Delta varyanti nedeniyle daha da büyük bir endise kaynagi." diye konustu.

Ülkenin birçok bölgesindeki vakalarin neredeyse yarisindan Delta varyantinin sorumlu olduguna isaret eden Biden, Delta varyantinin daha kolay bulasabildigini ve daha tehlikeli oldugunu aktardi.

Biden, "Bana öyle geliyor ki herkesin iki kez düsünmesine, özellikle gençlerin yeniden düsünmesine neden olmali." dedi.

Asilarin oldukça etkili oldugunu vurgulayan Biden, asi olma çagrisinda bulundu.

Biden, "Kendinizi, ailenizi ve en çok deger verdiginiz insanlari korumak için yapabileceginiz en iyi sey asi olmaktir." diye konustu.

ABD merkezli bilisim firmasi Kaseya'ya düzenlenen ve birçok isletmeyi etkileyen siber saldiriya iliskin soru üzerine Biden, ulusal güvenlik ekibinden konuya iliskin bilgi aldigini söyledi. Biden, saldirinin ABD'li isletmelere asgari düzeyde zarar vermis gibi göründügünü ancak konuya iliskin hala bilgi topladiklarini kaydetti.
Kaynak: AA