Atatürk Üniversitesi'nde Pandeminin Ruh Sagligina Yansimalari Ele Alindi

Atatürk Üniversitesi Hemsirelik Fakültesi Psikiyatri Hemsireligi Anabilim Dali ve Psikiyatri Hemsireleri Dernegi is birligi ile “Uluslararasi Pandeminin Ruh Sagligina Yansimalari ve Psikososyal Bakim Kongresi” çevrim içi olarak gerçeklesti.

Atatürk Üniversitesi'nde Pandeminin Ruh Sagligina Yansimalari Ele Alindi
“Pandeminin Ruhumuza Biraktigi Izler” temasiyla 24-25 Haziran tarihlerinde düzenlenen kongrede 5 konferans ve 6 panel sunumu yapildi. ABD, Avusturalya, Irlanda, Iskoçya, Hollanda, Irak, Israil, Ürdün, Ukrayna ve ülkemizden psikiyatri hemsireligi ve psikososyal bakim konusunda uzman 161 katilimcinin yer aldigi kongrede 150 sözel bildiri sunuldu.

Baskanligini Prof. Dr. Fatma Öz ve Doç. Dr. Sibel Asi Karakas’in yaptigi kongre, yerli ve yabanci katilimcilarin degerli bilgileriyle bilimsel içerik yönünden oldukça verimli geçti.

Atatürk Üniversitesinin pandemi sürecinde de kongre, konferans, sempozyum, çalistay vb. faaliyetleri çevrim içi olarak ara vermeden sürdürdügünü belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, ögrencilere bilgi akisinin saglanmasi açisindan bu faaliyetlerin devam edecegini söyledi.



Kovid-19 sürecinin ruh sagligina etkilerinin ele alindigi kongrenin insan sagligi açisindan önemine deginen Rektör Çomakli, pandemi dönemi ve sonrasindaki ruh sagliginin olumlu yönde seyretmesi açisindan uzmanlarin tavsiyelerine uyulmasi gerektigini ifade etti.

Kaynak: İHA