Almanya'da Çocuklara Yönelik Cinsel Istismar Davasinda Saniklara Hapis Cezasi Verildi

Almanya'nin Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde geçen yil haziran ayinda ortaya çikarilan ve çok sayida kisinin isminin karistigi, çocuklara yönelik cinsel istismar davasi, Münster Eyalet Mahkemesi'nde sonuçlandi.

Münster sehrinde bir grup çocuga farkli zamanlarda cinsel istismarda bulunan gruptaki 28 yasindaki bas sanik Adrian V. 14 yil hapis cezasi aldi.

Adrian V'nin magdur ettigi çocuklar arasinda, halihazirda 11 yasinda olan üvey oglu da yer aliyor.

Mahkeme ayrica cinsel istismar olayina karisan 35 yasindaki Marco S'ye 10 yil, 30 yasindaki Tobias S'ye 12 yil, 42 yasindaki Enrico L'ye 11 yil hapis cezasi verdi. Bu kisiler hakkinda ihtiyati tutuklama karari da alindi.

Bilisim teknisyeni olan bas sanigin 46 yasindaki annesi Carina V. da yardim ve yatakliktan 5 yil hapisle cezalandirildi.

Mahkemenin bu kararinin temyize götürülebilecegi bildirildi.

- 70'den fazla tanik ifade verdi

Istismar olaylari, bas sanik Adrian V'nin annesinin çardak evinde gerçeklesirken mahkeme, Adrian V'yi magdur çocuklara burada defalarca cinsel istismarda bulunmak ve yargilanan diger erkekleri de davet etmekten suçlu buldu.

Süreç, Kasim 2020'de basladi. Dosya, eklerle birlikte yaklasik 20 bin sayfadan olustu. 70'ten fazla tanik ifade verdi ve yedi bilirkisi dinlendi.

- Eyaletin üç sehrinde büyük vakalar yasandi

Eyalette Münster'in yani sira Lügde ve Bergisch Gladbach sehirlerinde de çocuklara yönelik üç büyük cinsel istismar vakasi yasandi.

Çok sayida eyalette ve yurt disinda vakalarla ilgili süphelilere yönelik tutuklamalar yapildi.

Vakalarla ilgili 50'den fazla süpheli tespit edilirken 30'u halen gözaltinda bulunuyor.

Kaynak: AA