AK Partili Aydemir, Kiliçdaroglu'nun Kullandigi Ifadelerden Dolayi Utandigini Söyledi

AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, "CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, öylesine sevimsiz ve söyleyeni asagiya çeken ifadeler kullaniyor ki ben sahsen utaniyorum." dedi.

Aydemir, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, Kiliçdaroglu'nun partisinin bugünkü TBMM Grubu'nda kullandigi ifadeleri elestirdi.

Gazi Meclis çatisi altinda görev yapan herkesin, nezaketini kaybetmemesi gerektigini vurgulayan Aydemir, "CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, öylesine sevimsiz ve söyleyeni asagiya çeken ifadeler kullaniyor ki ben sahsen utaniyorum. Kiliçdaroglu, Cumhurbaskanimiza dönük 'cesaretin varsa namusun varsa' gibi absürt birtakim çagrilarda bulunuyor. Bunun adi edepsizliktir. Biz yasi büyükse siyaseten hangi noktada olursa olsun ona saygi ile davraniriz ama bu saygiyi hak etmiyor." diye konustu.

Zülfü Livaneli'nin, eski CHP Genel Baskani ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a yönelik açiklamalarini aktaran Aydemir, CHP'nin, bölücülügün kaynagi haline geldigini savundu.

Livaneli'nin Baykal'i suçlamalarinin, bölücülük içeren ifadeler oldugunu dile getiren Aydemir, "Alevi, Sünni ne demek? Hepimiz bir degil miyiz? Baykal'i Kürt düsmanligiyla suçluyor. Bu açiklamalar, CHP Genel Baskaninin tavrindan ortaya çikiyor. Kemal Kiliçdaroglu'nu telin ediyorum. AK Parti'ye oy verenleri suçluyor. Daha önce de ögretmenleri suçlamisti. Kiliçdaroglu milletle kavga ediyor. Bu millet, ferasetiyle bunlara ders verecek." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA