Aileler Uyusturucuya Karsi 'Gençligine Iyi Bak' Projesiyle Bilgilendiriliyor

Mus Gençligi Uyusturucu ile Mücadele Dernegi, ‘Gençligine Iyi Bak’ projesi kapsaminda kapi kapi dolasarak ailelere uyusturucuyla mücadele hakkinda bilgilendirme yapip anket çalismasi gerçeklestiriyor.

Aileler Uyusturucuya Karsi 'Gençligine Iyi Bak' Projesiyle Bilgilendiriliyor
Mus’ta, Içisleri Bakanligi Sivil Toplumla Iliskiler Genel Müdürlügü tarafindan desteklenen ve Mus Gençligi Uyusturucu ile Mücadele Dernegi tarafindan yürütülmekte olan ‘Gençligine Iyi Bak’ projesi ile gençlerin ve çocuklarin uyusturucu ve uyarici maddelerden uzak tutulmasi hedefleniyor. Kentte mahalle mahalle, kapi kapi dolasarak genç ve çocuklari uyusturucu maddeye sevk eden etkenlerin önüne geçmek için arastirma yapan Mus Gençligi Uyusturucu ile Mücadele Dernegi Baskani Alparslan Bingöl ve Baskan Yardimcisi Zeynep Kantarci Bingöl, ailelerle birebir görüsme yaparak anket formuna katilimlarini sagliyor. Çocuk ve gençleri madde kullanimindan uzak tutmak için ailelere düsen sorumluluklari hatirlatan dernek yönetimi, onlara brosür dagitarak bireyleri sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere yönlendirerek özentilerden uzak tutmalari tavsiyesinde bulundu.

“Uyusturucu, tüm dünyanin mücadele etmesi gereken önemli bir sorun”

Çalismayla ilgili bilgi veren Mus Gençligi Uyusturucu ile Mücadele Dernegi Baskan Yardimcisi ve Mus Alparslan Üniversitesi (MSÜ) Felsefe Bölümünden Dr. Ögretim Üyesi Zeynep Kantarci Bingöl, dernek olarak Mus’ta uyusturucuyla mücadelede bir farkindalik olusturmak istediklerini söyledi.

Kentteki aileleri gezerek istisarelerde bulunduklarini kaydeden Dr. Kantarci Bingöl, “Yapilan bilimsel arastirmalar sunu gösteriyor; 2018’de uyusturucu kullanim yasi 20 civarinda, 2019’da 18 ve 2020’de yapilan arastirmalarda bu yas 10-11’e kadar düsmüs durumda. Bu önemli bir konu. Sadece uyusturucuyu kullanan kisinin sagligini tehdit eden bir durum degil ya da sadece onun ailesini etkileyen olumsuz bir durum da degil, bu bizim toplumumuzun kanayan yarasi hatta tüm dünyanin mücadele etmesi gereken önemli sorunlarin basinda geliyor. O yüzden bu konuya dikkat çekmek istiyoruz. Biz aile olarak ya da toplum olarak neler yapabiliriz diye ailelerimizin görüslerine basvurup, daha sonra bunlari degerlendirerek bakanligimizla paylasacagiz” dedi.

Uyusturucuyla mücadele için anket çalismasi yaptiklarini anlatan Dr. Kantarci Bingöl, “Ayni zamanda sivil toplum kuruluslari ve kamu kuruluslariyla ilgili bir çalistay yapacagiz. Onlarin da degerli fikirlerine basvuracagiz çünkü bu tüm toplumu ilgilendiren, toplumun tüm kesimini ilgilendiren önemli bir konu. Sehrimizin önemli noktalarinda kuracagimiz stantlarla degerli hemsehrilerimizi bilgilendirecegiz” ifadelerini kullandi.

“Çocuklara bakmak ve ilgi göstermek lazim”

Bilgilendirme yapilan vatandaslardan Gülistan Baba ise dernek yöneticilerinin faydali bilgiler paylastigini belirterek, “Allah gençlerimizi korusun. Ailelerimize çok görev düsüyor. Çocuklara bakmak ve ilgi göstermek lazim. Çocuklarimiz kimlerle geziyor, kimlerle oturup kalkiyor, ne yiyip içiyor, gece nerelerde diye sürekli dikkat etmemiz lazim. Bir çocuk gece eve gelmiyorsa ‘oglum neredeydin bu gece, niye eve gelmedin’ dememiz lazim. Dernek yöneticileri iyi ki geldiler. Herkesi böyle gezsinler, herkese bilgi versinler. Insallah herkesi bilinçlendirirler, aklimiz basimiza gelir ve çocuklarimizla ilgileniriz. Insallah sonumuz iyi olur, bu yoldan gidenleri de rabbim geri çevirsin” diye konustu.

Kaynak: İHA