Yunusemre'de Muhtarlara Ilk Yardim Egitimi Veriliyor

Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi, Üçpinar Mahallesi’nde muhtarlara yönelik düzenlenen temel ilk yardim egitimine katildi.

Yunusemre'de Muhtarlara Ilk Yardim Egitimi Veriliyor
Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi, Yunusemre Belediyesi ve Manisa Büyüksehir Muhtarlar Dernegi anlamli bir projeye imza atti. Merkezefendi Devlet Hastanesi Evde Saglik Hizmetleri biriminde çalisan saglik memuru Nurullah Sengül’ün hazirlayip basvurdugu, Avrupa Birligi Projesi Ögren ve Yasat Projesi ile Yunusemre’de Yuntdagi’nin daglik yerleskesinde yasayan 52 mahallede muhtarlara ve mahallede ikamet eden aza, bakkal, kahveci gibi vatandaslarin da katildigi 2 günlük teorik ve pratik egitim veriliyor. Merkezefendi Devlet Hastanesi Acil Serviste görevli Uzman Doktor Çagdas Can tarafindan verilen temel ilk yardim egitimi Üçpinar Mahallesi ile devam etti. Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi egitime katilan muhtarlarla bir araya geldi. Egitimde emegi geçenleri tebrik eden Baskan Çerçi, belediye olarak bu tür programlari destekleyeceklerini kaydetti.

Egitimini tamamlayan muhtarlara ve egitime katilanlara katilim belgeleri 28 Temmuz’da Merkezefendi Devlet Hastanesi konferans salonunda verilecek. Projeye katki olarak egitim alan tüm muhtarlara içerisinde ilk yardimin yapilabilecegi tibbi gereçlerin yer aldigi ecza dolabi teslim edilecek.
Kaynak: İHA