Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan Açiklamasi

'Bu sartlar altinda üretim yapan çiftçinin alnindan öpmek ve bir de üstüne madalya takmak gerekir'.

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, girdi maliyetleri, düsük taban fiyatlari ve ithalat öncelikli politikalar nedeniyle Türkiye'de tarim yapmanin neredeyse imkansiz hale geldigini savunarak, "Bu sartlar altinda üretim yapan çiftçinin alnindan öpmek ve bir de üstüne madalya takmak gerekir." ifadelerini kullandi.

Partiden yapilan yazili açiklamaya göre, Erbakan, Ankara'nin Polatli ilçesinde "Üretim Girisimi Polatli Bugday Ekimi" projesi kapsaminda geçen yil kasim ayinda ekimi yapilan arazideki bugdayin hasadi etkinliginde partililer ve çiftçilerle bulustu.

Erbakan, burada yaptigi konusmada, 30 dönümlük bir tarladan hasat edilen bugdayin kazancinin aylik bazda asgari ücretin yarisi dahi etmedigini gördüklerini dile getirdi.

Halihazirdaki girdi maliyetleri, düsük taban fiyatlari ve iktidarin tarimda ithalat öncelikli politikalari nedeniyle Türkiye'de tarim yapmanin neredeyse imkansiz hale geldigini yasayarak gördüklerini söyleyen Erbakan, "Bu sartlar altinda üretim yapan çiftçinin alnindan öpmek ve bir de üstüne madalya takmak gerekir" dedi.

Erbakan, sunlari kaydetti:

"En iyi ihtimalle, 30 dönümlük tarlada yapilan tarimin, ekimin, biçimin, hasadin sonunda, ekim, kasim ayindan bu yana 9-10 aylik emek ve ugrasin sonunda elde edecegimiz gelir aylik 600 lira gibi bir rakama tekabül ediyor. Elde edilen bugdayin yaninda samanin da degerini katmaniza ragmen maliyeti düstügünüz zaman yillik 7 bin 200 lira gibi bir gelir elde ediliyor."
Kaynak: AA