Yasaksiz Dügünler Kina Saticilarinin Da Yüzünü Güldürdü

Yasaklarin kaldirilmasi ile yeniden açilan dügün sezonu birçok sektörün islerini hareketlendirdigi gibi kina satislarinin da artisa sebep oldu.

Yasaksiz Dügünler Kina Saticilarinin Da Yüzünü Güldürdü
Dügün ve nisanlarin vazgeçilmezi kinalara talep artti. Korona virüs nedeniyle yasaklar gölgesinde yapilan dügünler artik daha kapsamli ve büyük cosku ile yapiliyor. Dügünlerdeki bu hareketlik birçok ürüne talep artirirken, özellikle kinaya olan talep saticinin yüzünü güldürüyor. Eskisehir’de kina satanlar, son bir haftada zaman zaman günde en az 10 kilo kina sattiklarini belirtiyor. Hint kinasinin en iyi kina oldugunu söyleyen satici, “iyi kina yesil olur” dedi.



“Günde 10 kilo sattigimiz da oluyor”

Uzun yillardir Eskisehir’de aktar olarak bulunan Halil Ertas, son zamanlarda artan kina satisi hakkinda konustu.

Ertas, “Gerçekten bu pandemi döneminden sonra dügünlerin de açilmasiyla beraber kinada bir hareketlik oldu. Hele elindeki kina kaliteli ise satislar katlanir. Dügün hareketligi ile beraber günlük en azindan 10 kilo kina sattigimiz günlerimiz oldu. Ancak 15-20 Temmuzdan sonra bu satislarda daha çok hareketlik bekliyoruz. Ayrica bu yeni açilmada sadece kinalarda degil, diger ürünlerde de bir satis patlamasi oldu. Dügün olacagi için sade kahve, aromali kahve, kina, diger aktar ürünlere de talepler çok artti” diye konustu.



“En iyi kina Hint kinasidir”

Türkiye’de genellikle Hint ve Iran kinasi bulundugu söyleyen Ertas, söyle konustu.

“Hindistan kinasi senede her zaman satabilen ve uzun süre saklayabilen bir seydir. Türkiye’de satilan kinalar arasin Hint kinasi en kalitelidir. Bir digeri Iran’dan geliyor. Iran kinasina da talep var, ama Hint kinasi kalite açisinda bambaska oluyor. O yüzden en çok Hint kinasi satiliyor. Bir de iyi ve kötü kina var. Açik yesil görülen kinalar en iyi kinalardir. Ama görünüsü toprak rengi olan kina iyi kina degildir. Güzel renk yapmaz.”

Kilosu 50 lira

Bu sene kinanin kilosu 45 ila 50 arasinda degistigi söyleyen Ertas, “Biz en kalitesini 50 liraya satiyoruz. Fiyatlar genelde kalitesine göre 45 ila 50 arasinda oluyor. Geçen seneye göre pek zam yok” diye belitti.

Öte yandan, Eskisehir çarsidaki diger kina saticilari da kina satisinda artis yasandigi söyledi.

Kaynak: İHA