Vali Sonel Açiklamasi 'Pandemi De Verilen Emekleri Heba Etmeyelim'

Ordu Vali Tuncay Sonel, pandeminin etkilerinin tamamen ortadan kalkmadigini, rehavete kapilmasi halinde yeniden vaka sayilarinda bir artis yasanabilecegi uyarisinda bulundu. Vali Sonel, “Bugüne kadar verilen emekleri heba etmeyelim. Maske, mesafe ve temizlik kuralini kati suretle ihmal etmeyelim. Temastan kaçinalim” dedi.

Vali Sonel Açiklamasi 'Pandemi De Verilen Emekleri Heba Etmeyelim'
Her hafta Pazartesi günleri yapilan Kovid-19 Pandemisi Degerlendirme Toplantisi’nda konusan Vali Sonel, 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle kademeli normallesme sürecinin 3. etabinin basladigina dikkat çekti. Vali Tuncay Sonel, “Kovid-19 pandemisi ile mücadelede kademeli normallesme sürecinin 3. etabina geçmis bulunuyoruz. Bu süreçte çok daha dikkatli olmaliyiz. Zira, pandeminin etkileri tamamen ortadan kalkmis degil. Rehavete kapilmamiz halinde yeniden vaka sayilarinda bir artis yasayabiliriz. Bugüne kadar verilen emekleri heba etmeyelim. Maske, mesafe ve temizlik kuralini kati suretle ihmal etmeyelim. Temastan kaçinalim” diye konustu.

Özellikle il disindan gelen hemserilerin daha dikkatli olmasi gerektigini vurgulayan Vali Sonel, “Nisan, dügün, sünnet, cenaze gibi merasimlerde, sosyal mesafemizi mutlaka koruyalim. Salgin sona ermis degil, tehlike geçmis degil. 1,5 yildir yasadigimiz sikintilari tekrar yasamak durumunda kalmayalim. Tüm hemserilerimizden ricamiz, pandemi kurallarina uymalari ve asilarini yaptirmalaridir. Pandemi ile mücadelenin en etkili silahi, asidir. Asisini yaptirmayan vatandaslarimizin mutlaka asilarini yaptirmalarini istiyoruz. Asi yaptirmak isteyen vatandaslarimiza her türlü kolaylik saglanmaktadir” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA