Tuzla'da Mesleki Yeterlilik Kurslarinin Birinci Etap Belgelendirmeleri Tamamlandi

Tuzla Belediyesi tarafindan Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi Yasam Boyu Egitim Merkezi is birligi ile yüzlerce farkli bransta baslanan Mesleki Yeterlilik Kurslari’nin birinci etap belgelendirmeleri tamamlandi. Yaklasik 100 kursiyer, egitimlerini tamamlayarak sinava girdiler. Sinavlarda basarili olanlar, mesleki yeterlilik sertifikasi almaya hak kazandilar.

Tuzla'da Mesleki Yeterlilik Kurslarinin Birinci Etap Belgelendirmeleri Tamamlandi
Tuzla’da isveren firmalar ile is arayan vatandaslari bulusturan Tuzla Belediyesi Kariyer ve Istihdam Merkezi (TUZKAM) Mesleki Yeterlilik Kurslari’nin birinci etap egitimleri tamamlandi. Tuzla Belediyesi tarafindan Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi Yasam Boyu Egitim Merkezi is birligi ile verilen egitimlere katilan yaklasik 100 kursiyer, zorlu egitimleri tamamlayarak sinava girdiler. Sinavda basarili olan kursiyerler mesleki yeterlilik sertifika almaya hak kazandilar. TUZKAM ile sanayi, teknoloji, imalat, gida, tekstil gibi sektörlerde hizmet veren dünyanin ve Türkiye’nin önde gelen grup sirketleri basta olmak üzere, yüzlerce firma ile yapilan çalismalar kapsaminda on binlerce kisiye istihdam destegi saglanirken, Mesleki Yeterlilik Kurslari ile bu sayinin artmasi hedefleniyor. TUZKAM Mesleki Yeterlilik Kurslari’na katilarak sertifika almak isteyen vatandaslar, TUZKAM’in internet sitesi üzerinden basvuru yapabilecekler.

“Amacimiz istihdama katkiyi sürdürmek”

Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici, ”Bölgemizin en önemli merkezi konumunda bulunan Tuzla Belediyesi Kariyer ve Istihdam Merkezimiz ile birlikte, is arayan vatandaslarimiza istihdam destegi vermeye devam ediyoruz. Istihdam desteginin yani sira vatandaslarimiza mesleki yeterlilik anlaminda da katki sunmak istedik. Bu kapsamda baslattigimiz Mesleki Yeterlilik Kurslarimizin, birinci etap belgelendirmelerini tamamladik. Zorlu bir egitim sürecinden sonra kursiyerlerimiz sinava girdiler. Tuzla Belediyesi olarak istihdama ve istihdam destegi verdigimiz vatandaslarimizin mesleki anlamda donanimli ve yeterli olmalarina destek saglamaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA