TOKI'nin Elazig'da Konut Ve Ticari Alan Için Yatirimlik 136 Arsasi Yarin Satisa Çikiyor

Çevre ve Sehircilik Bakanligi Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) Elazig’da 119’u konut, 8’eri ticaret ve konut alani, birde içinde tarla bulunan toplamda 136 arsayi satisa sundu. Satisin yarin açik artirma yöntemi ile online gerçeklestirilecegi bildirildi.

TOKI'nin Elazig'da Konut Ve Ticari Alan Için Yatirimlik 136 Arsasi Yarin Satisa Çikiyor
TOKI Baskanligi 9 ilde 187 arsayi satisa açik artirma yöntemi ile satisa sundu. Deprem sonrasinda Elazig ve Malatya’da 25 binden fazla konut insa eden ve büyük bir bölümünü tamamlayan TOKI’nin satisa sundugu 187 arsadan 136’sinin Elazig’da oldugu aktarildi. Elazig’da satisa çikan arsalardan 119’unun konut, 8’erinin ticaret ve konut alani oldugu birde içinde tarla oldugu kaydedildi. Satisa çikan arsalardan 33’ünün Aksaray, 44’nün Sürsürü mahallelerinde oldugu, digerlerinden 14’ünün Asagi Holpenk, 5’inin Bizmisen, 14’ünün Gümüskavak ve 22’sinin Mornik bölgesinde yer aldigi ifade edildi.

Konut ve ticaret alani niteligindeki arsalari alicilarin, yüzde 25 pesinat, 60 ay vade ile sahip olabilecegi, açik artirmanin ise Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKI Istanbul hizmet binasinda 6 Temmuz 2021 Sali günü saat 10.30’da internetten online katilimla gerçeklestirilecegi belirtildi.

Deprem sonrasinda birçok noktada konutlarin yapildigi Elazig’da, satisa çikan arsalarin da yeni konutlarin yapildigi bölgeler civarinda oldugu, yatirim için önemli bir firsat oldugu dile getirildi.

Kaynak: İHA