Slovenya Kayseri Fahri Konsoloslugu, Slovenya Ankara Büyükelçisinin Katilimi Ile Açildi

Slovenya Kayseri Fahri Konsoloslugu, Slovenya Ankara Büyükelçisi Primoz Seligo’nun katilimlari ile açildi. Açilista konusan Primoz Seligo, ”Slovenya’nin bagimsizliginin 30. yil dönümü olmasindan dolayi çok mutlu ve gururluyum” dedi.

Slovenya Kayseri Fahri Konsoloslugu, Slovenya Ankara Büyükelçisinin Katilimi Ile Açildi
Slovenya Kayseri Fahri Konsoloslugu açilis töreni gerçeklestirildi.

Kurdele kesilerek açilisi gerçeklestirilen Fahri Konsoloslugun açilis törenine, Slovenya Ankara Büyükelçisi Primoz Seligo, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtulus Karamustafa, Kayseri Sanayi Odasi Baskani Mehmet Büyüksimitçi ve vatandaslar katildi.

Slovenya Kayseri Fahri Konsolosu Harun Hasyüncü yaptigi konusmada, “Burada yeni bir ofis açiyoruz. Slovenya Cumhuriyeti, Kayseri’de ki fahri konsolosluk çalismalarini 8 yildir sürdürmektedir. Daha önceki ofisimiz Organize Sanayi bölgesindeydi. Slovenya Büyükelçimizin yönlendirmeleri dogrultusunda ofisimizi merkezde bir yere almak istedik. Buradaki amacimiz insanlara daha iyi hizmet edebilmek” ifadelerini kullandi. Türkiye’nin, yaptiklari çalismalar ile zengin olduklarini söyleyen ülkelerden çok daha fazla çalismalar ve fedakarliklar yapan bir ülke oldugunu söyleyen Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç ise; "Her ülke güzeldir. Her sehir güzeldir. Ancak ülkemiz Türkiye bir baska güzel, sehrimizde çok daha güzeldir. O açidan insallah bu güzel ülkeden yasayan insanlar olarak, sehrimizi daha ileri noktaya tasimak için dayanisma içerisinde, ortak kültürü ve ortak fikri önemseyen bir yaklasim içerisinde çalismalarimizi sürdürüyoruz. Sehrimiz 6 bin yillik bir ticari geçmisi olan ve bizim için olmazsa olmaz olan Kültepe Kanis Karum da yapilan kazilarda çikan çek, senet, ticari anlasma gibi verilerle adeta Kayseri’nin ipek yolu üzerinde ticari bir öneme sahip degisik medeniyetlere de ev sahipligi yapmis olmanin zenginligi ile de ayrica bir baska kazanim elde etmektedir. Cumhuriyet Meydanimiza baktiginiz zaman en az 3 tane medeniyete ait eser görebilirsiniz. Kayserimiz açik bir müze niteligindedir. Kayserimiz sanayinin merkezi olup, ticaretle anilmakla birlikte, son süreçte adeta tarim ve hayvancilik gibi zenginliklerimiz ile kültür ve diger alanlardaki turizm zenginligi ile hele ki kayak alaninda da yapilan çalismalar ile uluslararasi standarttaki kazanimlari ile bizim olmazsa olmazimiz olmustur. Biz bütün bunlarin yaninda en önemlisi varligimizin insan oldugunu, insan faktörü oldugunu, girisimci yatirimcilarimizin oldugunu ve bu kazanimlarini da sehrimizdeki özveri ile insanlarin konforu için insanlarin hizmetleri için kullanan hayirseverligi ile bizler için gurur kaynagi olmustur. Avrupa birligine girme sürecinde Avrupa Birliginde yer almaktan çok Avrupa Birliginin standartlarini sehrimize ve insanimiza uygulamayi önemsiyor ve bu konuda da gerekli desteklerimizi esirgemiyoruz. Zaten biz kendimizin Avrupa Birligi zihniyeti içerisinde oldugumuzu bildigimizi de buradan aktarmak istiyorum. Statü olarak da Avrupa Birligi içerisinde oldugumuzu ifade ederken, Ülkemizin de yapmis oldugu bu güzel çalismalara destek verip orada yol almasi ve sahiplenmesi de bizim için kazanim olacaktir. Yapilmis olan çalismalar ile zengin geçinen ülkelerden çok çalismalar ve fedakarlik yapan bir ülke ve sehiriz” dedi.

Açilista konusan AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis de, “Kayseri ticaret ve turizm sehri Sehrimiz her anlamda potansiyel bir güce sahip. Ihracatta ise ülkemizde ilk 11 içerisinde ama hedefimiz daha da yükseklere çikmak. Bugün burada açilisini yaptigimiz konsoloslukta Kayseri ticaretine ciddi bir katki saglayacak, ciddi bir hizmet sunacaktir” ifadelerini kullandi.

Slovenya Ankara Büyükelçisi Primoz Seligo, “Yeni açilacak fahri konsoloslukta bulundugu için ve Slovenya’nin bagimsizliginin 30. yil dönümü olmasindan dolayi çok mutlu ve gururluyum. Slovenya’nin bagimsizliginin 30. Yilini kutluyoruz. 25 Haziran tarihinde 1921 yilinda Yugoslavya’dan ayrilarak bagimsizligini ilan etmistir. Fahri konsolosumuz Harun Hasyüncü’yü tebrik ediyorum. Elçiligimizin büyük destegi ile daha iyi islere imza atacagina inaniyorum” dedi.

Kaynak: İHA