Sanliurfa'da Kovid-19'A Karsi Asilanma Oranini Artirmak Için Çalismalar Sürüyor

Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm: 'Dün açiklanan asi tablosunda Sanliurfa sondan 3'üncü durumda, bu kabul edilebilir oran degil. Bunun arttirilmasi arzusu içerisindeyiz' 'Bizde asiyla ilgili tereddüt yasayan genç nüfusun fazlaligi, 300 bin civarinda mevsimsel isçinin il disinda olmasi, asi oranlarimiza etki eden faktörlerden'

Sanliurfa Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, kentte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsaminda baslatilan asi çalismalarinin istenilen düzeyde olmadigini, bu sayiyi arttirma arzusu içerisinde olduklarini belirtti.

Gülüm, AA muhabirine, Kovid-19 ile mücadele kapsaminda baslatilan asilama çalismalarinda, saglik personelinin büyük bir hassasiyetle görevlerini yürüttügünü ve sehrin bir çok noktasinda çalismalarin devam ettigini söyledi.

Buna ragmen asilama oraninin istenilen seviyede olmadigini aktaran Gülüm, "Asi çalismalarinin basindan bu yana hem personel anlaminda hem de asi tedarigi noktasinda Sanliurfa hep iyi durumda olmustur. Ancak bu çalismalar, asi oranlarimizda maalesef istedigimiz boyutlarda yansimamistir. Dün açiklanan asi tablosunda Sanliurfa sondan 3'üncü durumda. Bu kabul edilebilir oran degil, bunun arttirilmasi arzusu içerisindeyiz." dedi.

Prof. Dr. Gülüm, kentteki genç nüfusun fazlaligina isaret ederek, söyle konustu:

"Bizde asiyla ilgili tereddüt yasayan genç nüfusun fazlaligi, 300 bin civarinda mevsimsel isçinin il disinda olmasi, asi oranlarimiza etki eden faktörlerden. Sanliurfa içerisinde büyük oranda asi reddinden bahsetmek mümkün degil ama asiyla ilgili tereddütler var. Muhtemelen bunlar basinda, sagda solda duyduklari asinin yan tesiriyle ilgili. Oysa ki bunlar Bilim Kurulu tarafindan reddedilen, bugüne kadar da görülmemis yan tesirler. Asiyla ilgili gördügümüz yan tesirler genelde kolda uyusma, hafif ates tarzinda, vücut kirginliklari seklinde olabiliyor. Görülen baska bir yan tesir yok."

Gülüm, asinin Kovid-19'a karsi en büyük silah ve koruyucu güç unsuru oldugunu ifade ederek, bütün vatandaslarin asilarini yaptirmalari gerektigini vurguladi.
Kaynak: AA