Samsun'da 'Fayton Bisikletler' Ile Çevreci Geziler Basladi

Samsun Büyüksehir Belediyesince hizmete sunulan 4 kisilik fayton bisikletler vatandaslardan ilgi gördü.

Belediyeden yapilan yazili açiklamada, fayton bisiklet uygulamasiyla ailelerin Bati Park Yürüyüs Yolu'nda kilometrelerce uzunlugundaki sahili rahatça gezebildigi, ebeveynleri ile bisiklete binmenin keyfini yasayan çocuklar ve özellikle yürümekte zorlanan yaslilarin ise hizmetten memnun olduklari vurgulandi.

Açiklamada, bisikletin eglence ve spor amacinin yani sira bir ulasim araci olarak da kullaniminin tesvikine isaret edilerek, "Samsun Büyüksehir Belediyesi saglikli ve çevreci bir ulasimi, tüm bisikletseverlerin hizmetine sundu. Büyüksehir Belediyesi istiraki Anakent Sirketi tarafindan yürütülen aile bisikleti hizmeti ile vatandaslar deniz manzarasi esliginde sahilin keyfini sürüyor." ifadelerine yer verildi.

Fayton bisikletlerin ayni anda 4 kisiyi tasiyabildigi ifade edilen açiklamada, özellikle ebeveynlerin çocuklari ile birlikte kilometrelerce uzunlugundaki sahili rahatça gezebildigi vurgulandi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Batipark Gokart Tesis Sorumlusu Zübeyir Koç, aile bisikletlerinin 1 Haziran itibariyla hizmete alindigini belirterek, "Fayton bisikletlere vatandaslarimizin ilgisi büyük oldu. Su an 10 adet aile bisikletimiz var. 15 adet daha gelecek. Büyüksehir Belediyesi olarak vatandaslarimiza güzel bir hizmet vermeye çalisiyoruz. Ilginin olmasi da ayrica bizleri mutlu etti." ifadelerini kullandi.

Fayton bisiklet hizmetine özellikle hafta sonu ilginin daha da arttigini belirten Koç, "Kiralamak isteyen vatandaslarimiz, çogu zaman burada uzun kuyruklar olusturuyor. Yogun talep üzerine bisiklet sayimiz da önümüzdeki günlerde artacak. Yeni bisikletlerimiz gelecek. Aile bisikletlerimiz 30 dakika ve 1 saatligine kiralaniyor. Vatandaslarimiz bisiklet sürerek hem spor yapmis hem de sahilin keyfini sürmüs oluyor." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA