(Özel) Mus'tan Bati Illerine Kurbanlik Sevkiyati Basladi

Mus’ta yaklasik 22 bin büyükbas ve 40 bin küçükbas hayvan, Kurban Bayrami için Bati illerine sevk edilmeye baslandi.

(Özel) Mus'tan Bati Illerine Kurbanlik Sevkiyati Basladi
Mus’ta 10 ay boyunca Kurban Bayrami için özenle beslenen büyükbas ve küçükbas hayvanlar, bayrama sayili günler kala tir ve kamyonlara yüklenerek büyüksehirlere sevk ediliyor. Bin bir zorlukla bakimi yapilan ve çocuk gibi büyütülen kurbanliklar, alicilar için görücüye çikariliyor. Kurban pazarindaki yerini almak için sevk edilen hayvanlardan kent ekonomisine yaklasik 410 milyon lira katki saglanmasi hedefleniyor. Merkeze bagli Yoncaliöz köyünde hayvancilik yapan Veysi Sönmez, 45 büyükbas hayvanini tirlara yükleyerek Istanbul Sultanbeyli Belediyesi pazarina gönderdi.

30 senedir hayvancilik isiyle ugrastigini ve köyün geçim kaynaginin hayvancilik oldugunu ifade eden Veysi Sönmez, “Evlerin tamami neredeyse kurbanlik isiyle ugrasiyor. 45 hayvanim var. Kurbanliklari tirlara yükledik ve Istanbul’un Sultanbeyli ilçesindeki kurban pazarina gidiyoruz. Orada 158-159 numarali çadirda satisimizi yapacagiz. 10 aydir bu hayvanlar besidedir. Hayvanlarimizi önce yaylada otlatiyoruz, ardindan 4-5 ayda içeride besi yapiyoruz. Bu 45 hayvanimiz 10 aylik süreç içerisinde ortalama 50-60 ton yem tüketti” dedi.



“Hayvanlari bebek gibi büyütüyoruz”

Tek geçim kaynaklarinin hayvancilik oldugu için 10 ay boyunca kurbanliklara bebekleri gibi baktiklarini aktaran Sönmez, “Ortalama olarak hayvanlarimiz 750 kilogram ile 1 ton arasinda degisiyor. Köyden 250-300 hayvan Bursa ve Istanbul’a kurbanlik olarak götürülüyor” diye konustu.

Kaynak: İHA