Osmaniye'de Kur'an Kurslarinda Yüz Yüze Egitim Basladi

Il Müftüsü Ali Çakmak: 'Bu süre zarfinda en az 5 bin çocugu camilerimizle bulusturmayi arzuluyoruz.'

OSMANIYE – Osmaniye’de yaz dönemi Kur’an kurslarinda yüz yüze egitime baslandi.

Ögrencilerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda maske, mesafe ve temizlik kurallari gözetilerek kursa baslamasi saglandi.

Il Müftüsü Ali Çakmak, AA muhabirine Müslüman çocuklarin camiyle bulustugu ve cami merkezli hayatin ilk adiminin atildigi yaz Kur'an kurslarinin basladigini söyledi.

Camilerin geçmisten bugüne birçok alana hizmet verdigini dile getiren Çakmak sunlari kaydetti:

"Camilerimiz yeri gelmis medrese, yeri gelmis istisare toplantilarinin yapildigi yerler, Peygamber Efendimiz zamaninda da spor müsabakalarinin yapildigi yerler olmus. Günümüz dünyasinda ise namaz kilma ve Kur'an ögretme noktasinda faaliyetlerini sürdürmektedir. Temennimiz camilerimizin yaz döneminde de bos kalmamasi. Nasil anne baba çocuklarini okula gönderirken ihtimam gösteriyorsa, yaz Kur'an kursuna gönderirken de ayni hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Dinimizin, maneviyatin, Kur'an egitiminin, Islam ahlakinin gençler için önemli oldugu hissiyatiyla çocuklarimizi camiyle bulusturmamiz gerekiyor."

Kurslarda yas sinir olmadigini ifade eden Çakmak, "Çocuklarimizin sosyallesmeleri adina, vatanina, bayragina ve dinine bagli olan ve bu degerlerden vazgeçmeyecek nesiller yetistirmek adina bu kurslarimiza önem veriyoruz. Osmaniye merkezde 160 camimiz var. Kent merkezinde 300, ilçelerle birlikte 700 personelle camilerimizde hizmet veriyoruz. Bu süre zarfinda en az 5 bin çocugu camilerimizle bulusturmayi arzuluyoruz." dedi.

Selahaddin Eyyubi Camisi Imam Hatibi Murat Yilmaz da kurslara kayitlarin devam ettigini belirterek, "Bugün itibariyla ülke genelinde tüm cami ve kurslarimizda 2021 yili yaz dönemi Kur’an kurslarimiz basladi. Geçtigimiz yil Kovid-19 salgini nedeniyle kurslarimiz yapilamamisti. Çok sükür bu sene salginla mücadelede elde ettigimiz basari neticesinde yeniden ögrencilerimizle bulusmanin heyecani içerisindeyiz. Kurslarimiza ögrencilerimiz, salgin hastaliga karsi önlemlerini alarak geliyor. Maske, mesafe ve temizlik kurallarina burada oldukça dikkat ediliyor. Cami ve kurs girislerinde tek tek ögrencilerimizin atesleri kontrol edilmektedir." diye konustu.

Kaynak: AA