Nigde'de Il Afet Risk Azaltma Çalistayi'nin Ikincisi Gerçeklestirildi

Nigde Valiligi Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) koordinasyonunda ve paydas kurumlarin katilimiyla "Il Afet Risk Azaltma Plani (IRAP) 2. Çalistayi" gerçeklestirildi.

Nigde Valisi Yilmaz Simsek, Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen çalistayin açilisinda yaptigi konusmada, temel hedefin afetleri en az can ve mal kaybiyla atlatmak oldugunu söyledi.

Afet öncesinde ve afet sirasinda alinacak tedbirlerin temel hedefe götürecegini belirten Simsek, sunlari kaydetti:

"Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu önderliginde 2021 yili 'Afet Egitim Yili' olarak ilan edilmis durumdadir. Bizler de ilimizde kurum ve kuruluslarimizin kapasitelerini arttirmak, onlari her yönüyle afete hazir hale getirmek ve halkimizi bilinçlendirmek amaciyla gerekli çalismalara ilimizde de basladik. Nigde'de afet riskini azaltmak amaciyla planlama yapmak ve bu planlari hayata geçirmek oldukça önem arz etmektedir. Amacimiz, vatandaslarimiz için güvenli bir yasam insa etmektir. Ilk hedefimiz de afetlerden dolayi olusabilecek kayiplari önlemektir."

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi Planlama ve Risk Azaltma Dairesi Baskani Abdulkadir Tezcan ise asil görevlerinin afet oldugunda can ve mal kayiplarini en aza indirmek oldugunu dile getirerek, "Bunlari daha güçlü yapabilmenin yolu da afetin öncesinde gerekli hazirliklari yapabilmektir. Dolayisiyla Afet öncesinde yapacagimiz Il Afet Risk Azaltma Planlari büyük önem tasimaktadir." dedi.

Üç gün sürecek çalistayin ardindan "Il Afet Risk Azaltma Plani" kitapçigi hazirlanacak.

Çalistaya, Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Nigde Il Afet ve Acil Durum Müdürü Selami Kiliçel, kaymakamlar, ilçe belediye baskanlari, kamu kurum müdürleri ve IRAP eylemlerinden sorumlu kurum temsilcileri katildi.

Kaynak: AA