Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk'tan Telafi Egitimi Açiklamasi Açiklamasi

'Velilerimize çagrim; yaz boyunca çocuklarin ihtiyaci olan hangi konuda isterlerse bizim egitimlerimiz var ve ücretsiz olarak bu egitimlerden yararlanabilirler' 'Gerçekten önümüzdeki yila çok daha dipdiri bir biçimde geçelim istiyoruz'.

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk'tan Telafi Egitimi Açiklamasi Açiklamasi
Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, telafi egitimleri kapsaminda çocuklarin ihtiyaci olan hemen her konuda ücretsiz egitimlerin oldugunu belirterek, velileri bu egitimlerden yararlanmaya davet etti.

Selçuk, Gaziantep Sehitkamil Belediyesi Gençlik Kampi ziyaretinde gazetecilere, 1,5 yil sürecek Ulusal Destekleme Programi'nin alt dali olan telafi egitimini baslattiklarini söyledi.

Bugün, telafi egitiminin yaz bölümünün yasandigini aktaran Selçuk, her il ve ilçede, hangi okulda hangi saatte neler var gibi bilgilere herkesin "telafidebendevarim.meb.gov.tr" adli internet sitesinden erisebilecegini animsatti.

Gençlik kampi gibi yüzlerce merkezde egitimler verildigini belirten Selçuk, "Buralarda çesitli zeka oyunlari var, survivor oyunlari var. Ögretmen arkadaslar da bu oyunlarin bir parçasi olarak eglenceli faaliyetler yapiyorlar. Mesela az önce ögretmen takimi ile birlikte paintball oynadim ve beni vurmakla ilgili baya girisimleri oldu. Burada ögrencilerin gözlerindeki piriltiyi gördügümde inanin çok mutlu oldum ve bütün Türkiye'de okullarimizda bu tür faaliyetlerin yapiliyor olmasi bizi çok mutlu ediyor. Velilerimize çagrim; yaz boyunca çocuklarin ihtiyaci olan hangi konuda isterlerse bizim egitimlerimiz var ve ücretsiz olarak bu egitimlerden yararlanabilirler." dedi.

Salgin döneminin olusturdugu gerginligi ve eve kapanmanin sonunda olusan motivasyonsuzlugun açik havada, arkadaslarla, ögretmenlerle birlikte yenilenmesini istediklerini ifade eden Selçuk, sunlari kaydetti:

"Gerçekten önümüzdeki yila çok daha dipdiri bir biçimde geçelim istiyoruz. Bu dönemki eksikleri daha çok akademik eksiklik olmaktan ziyade sosyal, duygusal, kültürel, sportif faaliyetler açisindan ele aliyoruz. Akademik eksikliklerle ilgili hem geçtigimiz haftalarda hem de yil boyunca hem de önümüzdeki yil zaten çalismalarimiz olacak. Talim Terbiye Kurulu Baskanliginin Kritik Kazanimlar basligi altinda olusturdugu listeye göre hangi kazanimlar eksikse önümüzdeki senenin ilk haftalarinda yapilmaya baslanacak, onlari belirledik. Hepsini sahanin görüslerini alarak, ögretmen odalarimizi dinleyerek belirledik. Ögretmenlerimize bu zor dönemi omuzladiklari için çok çok tesekkür ederim, velilerimize tesekkür ederim çünkü çok zor bir dönemdi. Dünya tarihinde örnek olay sayilabilecek bir dönemdi, inanilmaz katki verdiler."

Bakan Selçuk, gençlik kampinda paintball kiyafeti giydi, silahla hedef olan balonlari vurdu. Kamp alani içindeki egitim alanlarini gezen Selçuk, ögrencilerle fotograf çektirdi.

Ayrica Sahinbey Belediyesi Akkent Spor Köyü'nü de ziyaret eden Selçuk, çocuklarla bir araya geldi, onlarla penalti atisi yapti ve kaleye geçti, okçuluk bölümünde ise ok atti.
Kaynak: AA