Milli Egitim Bakani Selçuk, Gaziantep'te Toplu Açilis Töreninde Konustu Açiklamasi

'Çocuklarin egitimi bitmez, egitimleri hayat boyu sürer, yaz boyu, yil boyu sürer. Bu egitim sadece bir akil egitimi degildir, bu egitim vicdan egitimiyle birlesmezse bütünsel insan olusmaz, insan yarim kalir' 'Lütfen çocuklarinizi mecazi olarak bir yaz okulu mahiyetinde olan 'telafide ben de varim' faaliyetlerine gönderin'

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, çocuklarin egitimlerinin hayat boyu sürdügüne isaret ederek, "Tam da bu yüzden salgin durumunda ortaya çikan ögrenme açiklarimiz, sosyal duygusal açiklarimiz için bir firsat olusmus durumda. Lütfen çocuklarinizi mecazi olarak bir yaz okulu mahiyetinde olan 'telafide ben de varim' faaliyetlerine gönderin." dedi.

Bakan Selçuk, Gaziantep'teki Abdülhamithan Mesleki ve Teknik Lisesi'nde gerçeklestirilen 21 egitim tesisinin toplu açilis törenindeki konusmasinda, yeni egitim binalari yapilmasi noktasinda ödevlerini yerine getirdiklerini aktardi.

Çocuklarin dünyadaki akranlariyla güzel bir yaris içerisinde belli bir noktaya gelmelerini arzu ettiklerini aktaran Selçuk, göreve basladigi günden bu yana önem verdikleri hususlarin basinda mesleki egitimin geldigini anlatarak, "Mesleki egitimle ilgili 53 sektörün 53'ü ile ayri ayri konustugumuzda, taleplerini dinledigimizde, bizden toplam 12 maddede mesleki egitimin kalkindirilmasi projesini hazirlamamizi beklediler ve 12 maddeyi siraladilar. Bu 12 maddenin 11'i tamamlandi. Allah'in izniyle, sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin aldigi kararlarla ve arkadaslarimizin aldigi kararlarla 11'i tamamlandi. 12'ncisi ise çok yakindir insallah, sektörden beklenti anlaminda ortaya konulan her seyini yerine getirmis ve daha da iyisini yapmak için yol almis olacagiz." dedi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin dünya genelinde belli problemleri beraberinde getirdiklerini ifade eden Selçuk, bu süreçte Türkiye'nin dünya ölçeginde basarilara attigi imzadan dolayi tüm egitim camiasina ve velilere tesekkür etti.

- "Faaliyetler 'telafidebendevarim.meb.gov.tr' adresinde ayrintili bir sekilde yer aliyor"

Bakan Selçuk, ulusal destekleme programi çerçevesinde yapilan "telafide ben de varim" çalismasinin çok büyük bir yanki buldugunu, faaliyetlerin 'telafidebendevarim.meb.gov.tr' adresinde ayrintili bir sekilde yer aldigini anlatarak, söyle konustu:

"Fatma baskanimizin (Fatma Sahin) öncülügünde tüm belediyelerimizle toplanti yapma imkani bulduk. Onlara kendimizi anlatma, ifade etme firsati bulduk. Istedik ki egitim meselesi sadece Milli Egitim Bakanliginin bir meselesi olmasin, bu mesele Türkiye'nin meselesi olsun, bu mesele Gençlik ve Spor Bakanliginin, Aile Bakanligimizin, Saglik Bakanligimizin, Içisleri Bakanligimizin, hepsinin ama belediyelerimizin de meselesi olsun. Hepsinden Allah razi olsun müthis bir imkan açtilar, yol açtilar. Güzel bir hazirlik dönemi oldu. Bugün 'telafidebendevarim.meb.gov.tr' adresinden ortaya konulan bütün içerikle ne demek istedigim çok daha net anlasilir. Hangi ilin, ilçesinin, faaliyetlerini ne zaman ne sekilde yapacagi orada ayrintili bir sekilde yer aliyor. Bunun için çok ama çok büyük tesekkürlerim var sizlere."

"Telafi'de ben de varim" projesinin modelinin Gaziantep'te yapildigini, daha sonra ise bütün Türkiye'ye uygulandigini ifade eden Selçuk, bu kapsamda kültürel, akademik, spor gibi yüzlerce faaliyetlerinin oldugunu söyledi.

- "Çocuklarinizi 'telafide ben de varim' faaliyetlerine gönderin"

Ziya Selçuk, konusmasinda velilere de seslenerek, sunlari kaydetti:

"Çocuklarin egitimi bitmez, egitimleri hayat boyu sürer, yaz boyu, yil boyu sürer. Bu egitim sadece bir akil egitimi degildir, bu egitim vicdan egitimiyle birlesmezse bütünsel insan olusmaz, insan yarim kalir. Vicdan egitimiyle idrak egitiminin birlikte yol almasi gerekiyor, tam da bu yüzden salgin durumunda ortaya çikan ögrenme açiklarimiz, sosyal duygusal açiklarimiz için bir firsat olusmus durumda. Lütfen çocuklarinizi mecazi olarak bir yaz okulu mahiyetinde olan 'telafide ben de varim' faaliyetlerine gönderin. Velilerimiz sadece telefonlarina bakarak nerede ne faaliyetin oldugunu rahatlikla görebilirler, yaz boyunca çocuklarimiz bos durmasin, canlari sikilmasin. Egitimlerine hep beraber katki verelim ki Gaziantep yücelsin, bu ülke yücelsin. Katki verelim ki hep beraber bu ülkenin dünyada örnek teskil edecek bir egitim basari hikayesini ortaya koymasina da beraber sahitlik edelim. Istiyorum ki bütün illerimiz Gaziantep'teki bu çabayi gösterebilsin, egitim, bilim nesesi Türkiye'nin her yerinde yükselsin. Böylece biz daha büyük yollar alalim."

Konusmalarin ardindan Bakan Selçuk, yapimi tamamlanan egitim kurumuna baglanarak toplu açilisi gerçeklestirdi. Bakan Selçuk'a Vali Davut Gül, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Tasdogan ile davetliler katildi.
Kaynak: AA