Miami'de Bir Kismi Çöken 13 Katli Binada Ölenlerin Sayisi 27'Ye Çikti

ABD’nin Florida eyaleti Miami sehrinin Surfside bölgesinde 24 Haziran'da bir kismi çöken 13 katli binanin enkazindaki arama kurtarma çalismalarinda 3 kisinin daha cesedine ulasilmasiyla ölü sayisi 27'ye yükseldi.

Miami-Dade Ilçe Belediye Baskani Daniella Levine Cava, basin toplantisinda, binanin enkazinda devam eden çalismalarda 3 kisinin daha cesedine ulasildigini ve ölü sayisinin 27'ye ulastigini bildirdi.

Cava, enkaz altindaki 118 kisiden halen haber alinamadigini aktardi.

Florida’ya yaklasan Elsa tropikal kasirgasi nedeniyle söz konusu binanin kalan güney kismi da güvenli olmadigi gerekçesiyle dün yerel saatle 22.30'da kontrollü sekilde yikilmisti.

- 270 dairelik lüks binanin yarisi aniden çökmüstü

Miami Beach’in kuzeyinde, yaklasik 5 bin 600 nüfuslu Surfside yerleskesinde, 24 Haziran'da 13 katli 270 dairelik "Champlain" adli lüks kondo binasinin yarisi aniden çökmüstü.

Surfside bölge yetkilileri, bina yönetimi ile 2018’de yapilan yazismalarda, 1981 yapimi binada büyük yapisal hasar bulunduguna dikkati çekmis, çatlayan kolonlari ve ufalanmaya baslayan betonunda yaklasik 9 milyon dolarlik tamirat gerektigini bildirmisti.

Kaynak: AA