Metro Türkiye Insan Kaynaklari Direktörü Ebru Tasci Firuzbay Oldu

Ebru Tasci Firuzbay, bugün itibariyla Metro Türkiye Insan Kaynaklari Direktörlügü görevine getirildi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, 30 yildir Türk mutfagina sahip çikmak, Türk mutfak kültürünün gerçek potansiyelini ortaya çikarmak amaciyla çalisan, Türkiye'nin önde gelen perakende markasi Metro Türkiye'de üst düzey bir atama gerçeklesti.

Türkiye'nin önemli kurumlarinda bankacilik ve insan kaynaklari (IK) alaninda üst düzey görevler üstlenen Ebru Tasci Firuzbay, Metro Türkiye'de Insan Kaynaklari Direktörü olarak atandi.

Yeni görevinde, 21 sehirdeki 37 magazasinda yaklasik 4 bin 200 çalisaniyla müsterilerine hizmet veren Metro Türkiye'nin tüm IK stratejileri ve süreçlerinden sorumlu olacak Firuzbay, bu görevine ek olarak Metro Türkiye Yönetim Kurulu'nda da üye olarak yer alacak. Firuzbay'in katilimi ile birlikte Metro Türkiye, yönetim kurulundaki yüzde 60'lik kadin yönetici orani ile perakende sektörüne örnek teskil etmeye devam edecek.

1998 yilinda Yildiz Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisligi bölümünden mezun olduktan sonra ayni yil çalisma hayatina Garanti Bankasi'nda baslayan Firuzbay, burada Isletme Bankaciligi bölümünde sube, bölge ve genel müdürlükte farkli rollerde görev aldiktan sonra 2005'te Türk Ekonomi Bankasi'na Bireysel Bankacilik çatisi altinda Isletme Bankaciligi Satis ve Strateji Planlama Müdürü olarak geçti. 2011-2018'de BNP Paribas Cardif Türkiye'de Insan Kaynaklari ve Organizasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi ve Icra Kurulu Üyesi olarak görev yapan Firuzbay, Metro Türkiye'ye katilmadan önce son olarak 2018'den bu yana Alternatif Bank Insan Kaynaklari Genel Müdür Yardimciligi ve Icra Kurulu Üyeligi görevini yürütüyordu.

Açiklamada görüslerine yer verilen Firuzbay, "Metro Türkiye’nin üstlendigi çok degerli misyonun bir parçasi olmaktan mutluluk duyuyorum. Türk mutfagimizi gelecek nesillere tasimak üzere çikilan bu yolda Metro Türkiye ailesinin gelisim yolculuguna yön verecek olmaktan büyük heyecan duyuyorum." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA