Meteoroloji'den Marmara'nin Dogusu Için Kuvvetli Yagis Uyarisi

Yarin beklenen kuvvetli yagislarin meydana getirebilecegi sel, su baskini, yildirim, ulasimda aksamalar, yagis aninda kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi istenildi.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlügü, Marmara'nin dogusunda yarin için kuvvetli yagis uyarisi yapti.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlügü Istanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyari Merkezinden yapilan açiklamada, son degerlendirmelere göre yarin bölgede beklenen saganak ve gök gürültülü saganak yagislarin sabah ilk saatlerden itibaren Istanbul ile zamanla Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da kuvvetli (21-50 kg/m2) olacagi bildirildi.

Açiklamada ayrica yagislarin Istanbul'un Anadolu Yakasi ve Bogaz çevreleri ile Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve siddetli (51-100 kg/m2) olacaginin tahmin edildigi aktarildi.

Yagislarin Sakarya ve Kocaeli çevrelerinde Çarsamba günü de yerel olarak etkili olacaginin tahmin edildigi açiklamada, kuvvetli yagislarin meydana getirebilecegi sel, su baskini, yildirim, ulasimda aksamalar, yagis aninda kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi istenildi.
Kaynak: AA