MESKI, Su Faturasi Borçlarini Yapilandiriyor

İçel Büyüksehir Belediyesi İçel Su ve Kanalizasyon Idaresi (MESKI) Genel Müdürlügü tarafindan ‘Bazi Alacaklarin Yeniden Yapilandirilmasi’ hakkindaki kanun kapsaminda su borcu bulunan abonelerin borçlarinin yeniden yapilandirilacagi bildirildi.

MESKI, Su Faturasi Borçlarini Yapilandiriyor
MESKI’den yapilan açiklamada, 9 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazetede yayimlanan 7326 sayili ‘Bazi Alacaklarin Yeniden Yapilandirilmasi ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Iliskin Kanun’un yürürlüge girdigi hatirlatildi. Açiklamaya göre, kanun kapsaminda aboneler, 30 Nisan 2021 tarihinden önce tahakkuk etmis borçlarini yapilandirabilecek.

Abonelere su borçlarini ödemelerinde büyük kolaylik getiren bu düzenlemede, 30 Nisan 2021 tarihinden önceki su ve atiksu gecikme zamlari ve faizleri yerine YI-ÜFE (Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi) oraninda güncelleme yapilacagi kaydedildi.

Yapilandirmadan faydalanmak isteyen aboneler için açiklanan kosullar ise su sekilde:

Pesin ödemede, gecikme tutari üzerinden yüzde 90 indirim saglanacak. 6, 9, 12 ve 18 taksitli ödemelerde taksit oranina göre belirlenen indirim katsayisi ile yapilandirma yapilacak.

Yapilandirmadan faydalanmak isteyen aboneler, en geç 31 Agustos 2021 tarihine kadar MESKI Genel Müdürlügü subeleri, e-devlet veya meski.gov.tr üzerinden basvuru yapabilecek.
Kaynak: İHA