Jandarma Terör Örgütü Süphelisi 13 Kisiyi Yakaladi

Kayseri Il Jandarma Komutanliginca Haziran ayinda yapilan çalismalarda ’PKK/KCK’, ’FETÖ/PDY’ terör örgütleri suçlarindan 13 süpheli yakalandi.

Kayseri Il Jandarma Komutanligi, Haziran dönemi faaliyetleri kapsaminda; 1 kasten öldürme ve 63 kasten yaralama olayinda yakalanan 100 süpheli, haklarinda yapilan sorusturma evraklari ile birlikte adli makamlara sevk edildi. 21’i evden, 9’u bag, bahçe ve tarladan, 6’si isyerinden, 5’i kamu, kurum ve kuruluslarindan, 3’ü otodan, 2’si insaattan hirsizlik, 1’i hayvan, 1’i motosiklet hirsizligi, 6’si kablo hirsizligi ve 4’ü dolandiricilik olmak üzere toplam 58 olayda 19 süpheli yakalanarak adli makamlara sevk edildi. Ekiplerce 2 uyusturucu madde imal ve ticareti, 11 kullanmak için uyusturucu madde satin almak/bulundurmak/kullanmak, 1 yasadisi ekim, 1 2863 sayili Kültür ve Tabiat Varliklari Kanununa Muhalefet, 2 Resmi ve Özel Belgede Sahtecilik, 10 5607 sayili Kaçakçilikla Mücadele Kanunu kapsamindaki suçlar, 1 Yasadisi Bulunma ve olmak üzere 27 olayda toplam 42 süpheli yakalanarak adli makamlara sevk edildi. Yapilan Kaçakçilik ve Organize Suçlara yönelik operasyonlarda; 42 gram esrar, 23 gram metamfetamin, 3 bin 840 gram bonzai, 9 adet sentetik hap, 61 kök hint keneviri, 25 kilo tütün, 6 litre alkollü içki, 794 paket kaçak sigara, 2 bin 425 adet makaron ele geçirildi.

Terörle mücadele kapsaminda; ’PKK/KCK’, ’FETÖ/PDY’ terör örgütleri suçlarindan 13 olayda 13 süpheli yakalanarak adli makamlara sevk edildi. Dönem içerisinde ailesi ve yakinlari tarafindan kayip sahis müracaatinda bulunulan 6 sahistan 5’i jandarma ekiplerince bulunarak ailelerine teslim edildi. Ayrica çesitli suçlardan dolayi yakalama ve UYAP aranmasi bulunan 158 sahis yakalandi. Koruma ihtiyaci olan veya suça sürüklenen aile hukukundan dogan bakim, egitim veya destek olma yükümlülügünü yerine getirmeyen 2 aile hakkinda ’Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülügün Ihlali’nden islem yapildi. Sokakta dilendirilen çocuklarin tespiti durumunda ’Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülügün Ihlali’ ve ’Kabahatler Kanununun 33’üncü maddesi’ geregince islem yapildi. Çocuk ve kadin ile ilgili islemlerin yürütülmesinde paydas olan diger kurum ve kuruluslara koordine kurularak faaliyetlerin bütünlük içinde yürütülmesi saglandi.

Jandarma ekiplerince koronavirüs (Covid-19) salginiyla etkin mücadele kapsaminda alinmasi gereken tedbirlere aykiri hareketlerin önlenmesi, vatandaslarin mevcut huzur ve güven ortaminda yasamalari, izolasyon kurallarina uyulmasinin saglanmasi amaciyla isyerleri ve umuma açik yerler kontrol edildi. Emniyet ve asayisin temini maksadiyla, es zamanli olarak gerçeklestirilen Türkiye Huzur Güven Uygulamasinda; sorgulamasi yapilan 4 bin 27 sahistan arama kaydi bulunan 4 sahis yakalandi. Kontrolü yapilan bin 907 araçtan 34’ü trafikten men edildi, 92 araca da idari ceza islemi uygulandi.

Kayseri Il Jandarma Komutanliginca, bölgenin huzur ve güvenligini saglamaya yönelik olarak yürütülmekte olan faaliyetlerin, yine halkin destegi ile daha güçlü ve kararli bir sekilde araliksiz olarak devam ettirilecegi bildirildi.

Kaynak: İHA