IYI Parti TBMM Grup Baskani Tatlioglu, Gündemi Degerlendirdi Açiklamasi

'Savas içinde olan Suriye’de bile enflasyon 13,1’dir. Dünyada bize benzetilen ekonomilerin yillik enflasyon ortalamasi 5.2’dir, Türkiye'de bunun 3,5 katidir. Bu, partili cumhurbaskanligi sisteminin bir sonucudur' 'Cumhurbaskanligi, enflasyonu kontrol altina alamiyor ama TÜIK’i kontrol altina alarak enflasyon rakamlarini düzenleme pesinde'

IYI Parti TBMM Grup Baskani Ismail Tatlioglu, "Savas içinde olan Suriye’de bile enflasyon 13,1’dir. Dünyada bize benzetilen ekonomilerin yillik enflasyon ortalamasi 5.2’dir, Türkiye'de bunun 3,5 katidir. Bu, partili cumhurbaskanligi sisteminin bir sonucudur." dedi.

Tatlioglu, Mecliste düzenledigi basin toplantisinda, açiklanan Haziran ayi enflasyon rakamlarinin Türkiye’de hayat pahaliliginin ne kadar ezici ve öldürücü oldugunu gösterdigini ifade etti.

Dünya ortalamasinin bes kati civarinda olan enflasyon rakamlarina, elektrik ve dogal gaz zamlarinin da dahil olmadigini belirten Tatlioglu, "Bu rakamlar, gelismis ülkelerin yaklasik 7 kati, gelismekte olan ülkelerin 4 katidir. OECD’de ortalama yillik enflasyon yüzde 3’tür, Türkiye’de 17,53’tür. Türkiye, enflasyonda dünya rekoruna sahip bir ülkedir." dedi.

"AK Parti’nin ortalama enflasyonunun 9,20; partili cumhurbaskanliginda enflasyonun 16,10 oldugunu" dile getiren Tatlioglu, "Savas içinde olan Suriye’de bile enflasyon 13,1’dir. Dünyada bize benzetilen ekonomilerin yillik ortalamasi 5.2’dir, Türkiye'de bunun 3,5 katidir. Bu, partili cumhurbaskanligi sisteminin bir sonucudur." görüsünü ifade etti.

Tatlioglu, Cumhurbaskanliginin "enflasyonu kontrol altina alamadigini ama TÜIK’i kontrol altina alarak enflasyon rakamlarini düzenleme pesinde" oldugunu öne sürdü.

Emeklilerin de zor durumda oldugunu savunan Tatlioglu, içeride ve disarida hiç kimsenin Türkiye’yi yatirim yapilabilir bir ülke olarak görmedigini, yatirim yapma iklimini düzenlemek için seçime gidilmesi gerektigini savundu.

Ordu'da bir vatandasin "ters kelepçe" yapilarak gözaltina alinmasini da elestiren Tatlioglu, "Bir insanlik suçudur. Nazi Almanyasi muamelesidir bu. Bu muameleye ragmen Içisleri Bakani, Adalet Bakani, Ordu Valisi, Ordu Emniyet Müdürü koltugundadir. Böyle devlet edilmez. Insallah milletimiz ilk seçimden sonra nasil devlet edildigini görecektir." diye konustu.
Kaynak: AA