Israil Saldirilarinda Bacaklarini, Evini Ve Ofisini Kaybeden Filistinli Gazeteci Hayallerinden Vazgeçmiyor Açiklamasi

'Israil 2008 yilindaki saldirilarda bacaklarimi, 2014 yilindaki saldirilarda evimi ve son olarak 2021 yilindaki saldirilarda da hayallerimi hedef aldi' 'Sirketimi yeniden açacagim. Hiçbir sey beni bunu yapmaktan alikoyamayacak. Israil ayaklarimi oldugu gibi hayallerimi de benden almaya çalisti ancak basaramayacak. Hayalimi gerçeklestirecegim; bu topraklarda Filistinlileri hedef alan ihlalleri ortaya çikarmaya devam edecegim'

NUR EBU IYSE - Israil'in 2008-2009 yillarinda Gazze Seridi'ne düzenledigi saldirilarda iki bacagini kaybeden Filistinli gazeteci Mumin Kurayka, son saldirilarda da uzun emek verip kurdugu medya sirketinden oldu.

Tekerlekli sandalyeye mahkum olmasina ragmen umudunu hiç kaybetmeyen ve hayallerini gerçeklestirmeye çalismaktan geri durmayan 33 yasindaki Kurayka, Israil'in mayis ayinda Gazze'ye düzenledigi saldirilarda yikilan medya sirketini kurma hikayesini AA muhabirine anlatti.

Bacaklarini kaybettigi 2008-2009 yilindaki saldirilarin ardindan uzun bir süre tedavi gördügünü belirten Kurayka, tedavi sürecinin tamamlanmasindan sonra Israil'in isledigi suçlari tüm dünyaya duyurabilmek için yeniden meslegine döndügünü ifade etti.

- "Bacaklarimi kaybettim ancak çalismaya devam ediyorum"

Içinde bulundugu fiziksel durumun, onu isini yapmaktan alikoyamadigini dile getiren Filistinli gazeteci, "Bacaklarimi kaybettim ancak foto muhabiri olarak çalismayi sürdürdüm. Benimle benzer durumda olan gazetecilere de örnek oldum." dedi.

Uzun süredir, farkli dillerde Filistin haberleri üreten uluslararasi bir medya sirketi kurma hayali oldugunu anlatan Kurayka, sonraki süreçte bu hayalini gerçeklestirmek için adim adim ilerledigini belirtti.

Sonunda hayalini gerçeklestirme yolunda önemli bir asama kaydettigini ve Israil'in mayis ayindaki saldirilarindan sadece 5 ay önce Gazze'deki 7 katli El-Velid isimli binada ofis açmayi basardigini aktaran Kurayka, bir süredir de sirketini uluslararasi bir kurum haline getirebilmek için çalistigini anlatti.

- "Israil ayaklarimi oldugu gibi hayallerimi de benden almaya çalisti ancak basaramayacak"

Israil'in 2014 yilinda düzenledigi saldirilarda Gazze'nin Sucaiyye Mahallesi'ndeki evi tamamen yikilan Kurayka, "Israil 2008 yilindaki saldirilarda bacaklarimi, 2014 yilindaki saldirilarda evimi ve son olarak 2021 yilindaki saldirilarda hayallerimi hedef aldi." dedi.

Ancak yine de pes etmeyecegini, her seye yeniden baslayacagini, kendi ifadesiyle "küllerinden yeniden dogacagini" vurgulayan Filistinli gazeteci, söyle konustu:

"Sirketimi yeniden açacagim. Hiçbir sey beni bunu yapmaktan alikoyamayacak. Israil ayaklarimi oldugu gibi hayallerimi de benden almaya çalisti ancak basaramayacak. Hayalimi gerçeklestirecegim; bu topraklarda Filistinlileri hedef alan ihlalleri ortaya çikarmaya devam edecegim."

- Medya kuruluslari özellikle hedef alindi

Israil'in son saldirilarda medya kuruluslarini özellikle hedef aldigina dikkati çeken Kurayka, bu yolla Gazze'deki gazetecilerin isini yapmasini engellemeye, basta kadin ve çocuklarin yasadigi binalari vurarak neden oldugu sivil kayiplarin haber ve görüntülerinin dünyaya servis edilmesinin önüne geçmeye çalistigini kaydetti.

Kurayka, Israil'in gazetecilere yönelik bu ihlallerine ragmen meslektaslarinin Gazze'de yasananlari dünyaya duyurmaya devam ettigini belirtti.

Insan haklari kuruluslarinin yayimladigi raporlara göre Israil, Gazze'ye düzenledigi son saldirilarda gazetecilere yönelik 51 ihlal gerçeklestirdi. Evine düzenlenen saldirida bir gazetecinin hayatini kaybettigi, birçogunun da yaralandigi olaylar bu ihlaller arasinda yer aliyor.

Israil'in abluka altindaki Gazze Seridi'ne 10 Mayis'ta baslattigi saldirilar, Hamas ile varilan ateskes dogrultusunda 21 Mayis'ta sona ermisti.

Israil'in 11 gün süren Gazze saldirilarinda 66'si çocuk, 39'u kadin olmak üzere en az 254 Filistinli hayatini kaybetmisti.
Kaynak: AA