Baba Ile Oglu Ayni Fakülteden Birlikte Mezun Olmanin Sevincini Yasiyor

Baba Veysel Düzcan: 'Sinavlara birlikte hazirlaniyorduk. Sabah kahvaltiyi hazirladiktan sonra bulasik siramiz vardi. Sirasi gelen bulasik yikiyordu. Yemek, ütü, temizlik islerini hep disiplin içinde sirayla yaptik' Alper Düzcan: 'Babam disiplinli oldugu için derslerine çok siki çalisiyordu. Okulu da bizden daha iyi bir dereceyle bitirdi' Akdeniz Üniversitesi Iletisim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Seker: 'Ögrencimiz Veysel Düzcan ile çok iyi bir iletisimimiz oldu. Basari ortalamasi da oldukça iyiydi. Gençlerden daha disiplinli sekilde dersleri takip ediyordu'

SÜLEYMAN ELÇIN - Antalya'da 51 yasindaki Veysel Düzcan, ogluyla ayni fakülteden birlikte mezun olmanin gururunu yasiyor.

Ankara'da Türk Silahli Kuvvetlerinde görev yaparken Anadolu Üniversitesi Halkla Iliskiler ön lisans ve ayni üniversitenin 4 yillik Isletme Bölümünü bitiren Veysel Düzcan, 2015'de emekli oldu.

Ilk oglu Ayberk Düzcan'in Akdeniz Üniversitesi Iletisim Fakültesini kazanmasiyla Düzcan, yeniden egitim hayatina atilmaya karar vererek diger oglu Alper ile sinava girdi.

Düzcan ve oglu Alper, tipki Ayberk gibi Akdeniz Üniversitesi Iletisim Fakültesini kazandi. Baba Düzcan fakültenin Gazetecilik Bölümüne baslarken, oglu da Radyo Televizyon Sinema Bölümüne kayit yaptirdi. Okula birlikte giden ve ders aralarinda bir araya gelen baba ve 2 oglu, basarili bir egitim hayati sürdü.

Iki yil önce Ayberk mezun oldu, ardindan bu yil baba Veysel ve oglu Alper birlikte mezun oldu.

- Hayalleri birlikte yüksek lisans yapmak

Baba Düzcan, AA muhabirine, 30 yil devlete asker olarak hizmet ettikten sonra yeniden egitim hayatina atildigini söyledi.

Ogullariyla egitim almanin mutlulugunu yasadigini dile getiren Düzcan, hayallerinin pesinden kosmaya devam edecegini dile getirdi.

Düzcan ögrencilerin ilk fakülteye geldiginde kendisini hoca sandigini belirterek söyle konustu:

"Sinifa girince ögretim üyesi oldugumu düsündüler. Sonrasinda ögrenci oldugumu anlayinca ve kaynasmaya baslayinca birçogu bana 'Veysel Baba' diye seslenmeye basladi. Kimisinin babasi, kimisinin en yakin arkadasi oldum. Hayat tecrübelerimi onlarla paylastim, nasihat verdim. Onlari hep iyiye, güzele yönlendirmeye çalistim. Onlarin da enerjisinden, coskusundan istifade ettim. Onlardan teknolojiyi ögrendim. Çocuklarimin hem babasi, hem ev arkadasi, hem de okul arkadasi oldum. Sinavlara birlikte hazirlaniyorduk. Sabah kahvaltiyi hazirladiktan sonra bulasik siramiz vardi. Sirasi gelen bulasik yikiyordu. Yemek, ütü, temizlik islerini hep disiplin içerisinde sirayla yaptik. Babayim diye hiç ayricaligim olmadi."

Büyük oglu Ayberk gibi kendilerinin de yüksek lisans yapmak istediklerini vurgulayan Düzcan, "Iki oglumla yüksek lisansimizi da tamamlayip akademisyen olmak istiyoruz. Ögrenmenin yasi yok." dedi.

- "Okulu bizden daha iyi dereceyle bitirdi"

Alper Düzcan ise babasiyla ev ve okul arkadasi olmanin keyifli oldugunu dile getirdi.

Babasinin askeriyeden gelen bir disiplini oldugunu belirten Düzcan, "Babam disiplinli oldugu için derslerine çok siki çalisiyordu. Okulu da bizden daha iyi bir dereceyle bitirdi." ifadesini kullandi.

Ayni fakültede yüksek lisans ögrencisi Ayberk Düzcan da babasinin hem kendilerine hem de diger ögrencilere rol model olduguna isaret ederek, "Onun okuma azmi, derslerindeki basarisi bizi ve arkadaslarimizin azmini de artirdi. Babamin emekli asker olmasi evde de disiplin sagladi. Çok güzel günlerimiz oldu." diye konustu.

- "Gençlerden daha disiplinli sekilde dersleri takip ediyordu"

Fakülte Dekani Prof. Dr. Mustafa Seker de akademik kariyerinde ilk defa baba ve ogullarinin ayni fakülteden mezun oldugunu gördügünü söyledi.

Bu durumun gençlere de örnek oldugunu aktaran Seker, "Ögrencimiz Veysel Düzcan ile çok iyi bir iletisimimiz oldu. Basari ortalamasi da oldukça iyiydi. Gençlerden daha disiplinli sekilde dersleri takip ediyordu. Basariyla mezun olmalari bizleri de gururlandirdi. " degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA