Almanya'da 8 Milyonla Kayiplara Karisan Yasemin Gündogan Hala Araniyor

Almanya’nin Bremen kentinde çalistigi para tasima sirketinden 8 milyon Euro para ile ortadan kayboldugu iddia edilen 28 yasindaki Yasemin Gündogan hala bulunamadi. Yasemin Gündogan’a yardim ettigi süphesiyle bir kadinin gözaltina alindigi ifade edildi.

Alman basinina yer alan iddialara göre, Almanya’nin Bremen kentinde Loomis adli para tasima sirketinde çalisan Yasemin Gündogan, 21 Mayis tarihinde paketlenmis banknotlari ATM’lerde bulunan para kasetlerine yerlestirmesi gerekirken bir çantaya koyarak gizlice çöp konteynerine atti. Mesai sonunda para çantalarini alarak Berlin’den kiralanan siyah bir minibüse yerlestirerek ortadan kayboldu. ATM’lere takilacak para kasetlerine para yerlestirmekle görevlendirilen Gündogan, 21 Mayis’tan sonra raporu alarak ise gitmedi. Bu sürede Almanya’daki tatil nedeniyle para kasetlerinin bos oldugu ancak 4 gün sonra anlasilabildi.

Polis ve savcilik tarafindan Almanya genelinde genis çapli bir sorusturma baslatildi. Yaklasik 1,5 aydir bütün ülkede Yasemin Gündogan araniyor.

Öte yandan, Yasemin Gündogan’a yardim ettigi süphesiyle bir kadinin gözaltina alindigi ifade edildi.
Kaynak: İHA