Adana'da FETÖ Davasinda Yargilanan 5 Saniktan 3'Üne Hapis Cezasi Verildi

Adana'da, Fetullahçi Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapilanmasi'na (FETÖ/PDY) iliskin davada yargilanan, farkli meslek gruplarina mensup 5 saniktan 3'ü, "silahli terör örgütüne üye olmak" suçundan 1 yil 6 ay 22 gün ila 7 yil 6 ay arasinda degisen hapis cezalarina çarptirildi.

Adana 12. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya, tutuksuz saniklar E.K, N.S, I.T, S.A. ve M.S. ile avukatlari katildi.

Cumhuriyet savcisi esas hakkindaki mütalaasinda, saniklarin, terör örgütü elebasinin talimati sonrasinda Bank Asya hesabinda olagan disi artis yasandigini, örgütsel sohbet toplantilarina katildiklari ve FETÖ ile iltisaklari gerekçesiyle KHK ile kapatilan kurumlarda üyelik kayitlarinin bulundugunu belirterek, "silahli terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandirilmalarini istedi.

Sanik N.S, örgüt üyesi olmadigini iddia ederek, "Üzerime atili suçlamalari kabul etmiyorum. Örgütsel bir konumum yoktur. Terör örgütüne finansal destekte bulunmadim. ByLock programini kullanmadim. Beraatime karar verilmesini talep ederim." dedi.

Diger saniklar da örgüt üyesi olmadiklarini ileri sürerek, beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, "silahli terör örgütüne üye olmak" suçundan, saniklardan E.K'ye 7 yil 6 ay, N.S'ye 6 yil 10 ay 15 gün, I.T'ye ise etkin pismanlik hükümleri kapsaminda 1 yil 6 ay 22 gün hapis cezasi, diger saniklar için de beraat karari verdi.

Kaynak: AA