ABD Baskani Joe Biden, Beyaz Saray'da ABD'nin Dogum Günü Kabul Edilen 4 Temmuz'u Kutladi

ABD’nin ’Bagimsizlik Günü’ kutlamalari kapsaminda Beyaz Saray’da davetlilerin çogunlugunu pandemi sürecinde ön saflarda çalisan kisilerin olusturdugu bin kisilik parti düzenlendi.

ABD Baskani Joe Biden, Beyaz Saray'da ABD'nin Dogum Günü Kabul Edilen 4 Temmuz'u Kutladi


Göreve gelisinden bu yana düzenlenen en büyük organizasyon olan partide konusan Biden ABD’nin bagimsizlik savasini salgin ile yapilan mücadeleye benzeterek “245 yil önce uzaktaki bir kraldan bagimsizligimizi ilan ettik. Bugün de ölümcül bir virüsten bagimsizligimizi ilan etmeye yakiniz” dedi.

Biden buna ragmen COVID-19 ile savasin sona ermedigini hatirlatti.

Biden konusmasi esnasinda 600 binden fazla Amerikalinin hayatini kaybettigini hatirlatarak “Her gün cebimde programimin yazili oldugu bir kagit tasiyorum ve arkasinda COVID-19’a kaybettigimiz Amerikalilarin adeti yazili” dedi.

Biden asilanmanin su an için Amerikalilarin yapabilecekleri en vatansever hareket oldugunu ifade etti.



Beyaz Saray’da gerçeklesen kutlamalara katilanlar askeri bandonun çaldigi müzikler esliginde dans ederken, ABD’nin kurucu baskanlarini temsil eden George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln ve Theodore Rusvelt maskotlari yaris düzenledi.



Eglencelerin ardindan Baskan Biden, First Lady Jill Biden, kizlari Ashley Biden ve torunlari Finnegan Biden Beyaz Saray’dan Washington D.C’de düzenlenen havai fisek gösterilerini izledi.

Bu sene gerçeklesen kutlamalar birçok Amerikali için ayni zamanda biten salginin kutlamasi olurken hedeflenen %70 asilamaya ancak 20 eyalet ulasabilmis durumda. Michigan, Colorado gibi bazi eyaletlerdeki belli bölgelerde ise asilama ancak %30 seviyesinde.
Kaynak: İHA