Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Sarigül'den Zülfü Livaneli'ye Tepki

Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Mustafa Sarigül, Istanbul’da düzenledigi basin toplantisinda yazar Zülfü Livaneli’nin Ecevit hakkinda geçmiste yazdigi ve tekrar gündeme gelen yazisina sert sözlerle tepki verdi. Sarigül, “Sayin Livaneli, Ecevit’i sevenlere özür borcunuz var” dedi.

Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Sarigül'den Zülfü Livaneli'ye Tepki
Türkiye Degisim Partisi Genel Baskani Mustafa Sarigül, Istanbul’da düzenledigi basin toplantisinda yazar Zülfü Livaneli’nin Ecevit hakkinda geçmiste yazmis oldugu ve tekrar gündeme gelen yazisina sert sözlerle tepki verdi. Sarigül, “Sayin Livaneli, Ecevit’i sevenlere özür borcunuz var” dedi.



“Bizim devlet anlayisimizda asla yer almamaktadir”

Baskan Sarigül açiklamasinda, “Bu ülkeye yillarca hizmet etmis, her sözünde milleti düsünmüs, sadece “Ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzen” istemis, “Toprak isleyenin, su kullananindir” demis, isçinin, alin terinin ve emegin savunucusu olmus, inançlara saygi duymus, laiklige her zaman sahip çikmis ve bu ülkede basbakanlik yapmis Sayin Bülent Ecevit’in, sagliginda yapamadiginiz bu söylemleri bugün arkasindan konusuyor olmaniz, bizim devlet anlayisimizda asla yer almamaktadir” dedi.



“Sayin Ecevit vatanina, bayragina her zaman sahip çikmistir”

“Ben siyasi yasamim boyunca hakki Hakka her zaman teslim etmisimdir bundan sonra TDP olarak ayni sekilde bir anlayisla yolumuza devam edecegiz ve sözümüzü de kimseden esirgemeyecegiz" diyen Sarigül, "Sayin Ecevit, insan haklari ve Türkiye’nin ulusal birligini daima önemsemis ve korumustur. Vakti saati gelince, herkesin sustugu zamanlarda ABD’ye bas kaldirmis, Kibris’ta da sadece Kibris Türkleri için degil, Rumlar için de baris istemistir. Sayin Ecevit, tipki bizim gibi vatanina, bayragina, milletine ve topragina her zaman sahip çikmistir” seklinde açiklamada bulundu.

“O günlerde aranizdan su sizmiyordu da bugün ne degisti?”

Baskan Sarigül açiklamasinin devaminda, “Sayin Zülfü Livaneli; Sayin Deniz Baykal ile uzun yillar beraberdiniz. Baykal’a yaranabilmek için gösterdiginiz çabalari hepimiz biliyoruz. Peki o zaman Sayin Baykal ile ilgili neden konusmadiniz da bugün konusuyorsunuz? O günlerde aranizdan su sizmiyordu da bugün ne degisti?” dedi.



“Söyledikleriniz sanatçi kimliginizle bagdasmamaktadir”

“Sosyal demokrasi adina bu ülke için yillarca mücadele vermis bir parti mensubu olarak, çalisma arkadaslarinizin arkasindan söylenen sözleri kabul etmek mümkün degil” diyen Sarigül, “Hele hele sagligi ve sihhati yerinde olmadigi, böylesi bir dönemde bunu yapiyor olmaniz, sanatçi kimliginizle hiç bagdasmamaktadir” açiklamasinda bulundu.

“Livaneli’yi her görüse saygili olmaya davet ediyorum”

Mustafa Sarigül, “Bugün hem sosyal demokrat olup hem de geldigi yeri unutan sayin Livaneli’yi, her görüse saygili olmaya davet ediyor, kendisinin sosyal demokrasinin kalbinde nasil bir iz biraktigini ise anlayamiyorum bilemiyorum” dedi.



“Sosyal demokrasinin kalbine hançer saplamistir”

“Aslinda bugün kendisi, sosyal demokrasinin kalbine bir hançer saplamistir” diyen Sarigül, “Keske yurttaslarimizin zihninde Zülfü Livaneli, sadece notalara dokunarak sarkilar yapan, kelimelerle oynayarak kitaplar yazan bir sanatçi olarak kalsaydi. Geceleri gökyüzünden günes toplayan bir sanatçi olarak kalsaydin da, bu milletin gönlünden, bir yildiz gibi kaymasaydin” ifadelerini kullandi.

Yerel medyanin önemine dikkat çeken Sarigül, “Yerel medya bu ülkede yarim kalani tamamlayan, duyulmayani duyuran, bilinmeyeni de açikça ortaya çikartandir. Yerel medya tamamen tarafsizdir ne gizlisi ne saklisi vardir, yakinda sira yerel televizyonlara, yerel radyolara da gelecek. Iste bu yüzden yerel medyanin, gerek görsel gerekse isitsel sorumlulugu çok büyük susturulamaz ve kapatilamaz. Yerel medya, bizim Anadolu’daki sesimiz ve nefesimizdir çünkü biz TDP’yiz, degisen Türkiye’nin tek partisiyiz” dedi.



“Biz, özgürlükçü düsünen hakça bölüsen, milletle bütünlesen bir partiyiz”

Sarigül açiklamasinin devaminda sunlari kaydetti:

“Bizim iktidarimizda basin kurum ve kuruluslarinin ithal ettigi yurt disi kaynakli her türlü ekipman ve malzeme ücretlendirmelerinde, vergi ayricaligi ile imtiyazli gümrük geçis kolayligi saglayacagimizi garanti ediyorum. Evrensel hukukun olmazsa olmazimiz, basinin sesini daha da özgürlestirmek için atilacak gerekli tüm adimlara ek olarak, bu istihdama destek olmak için yapacagimiz SGK indirimi ile KDV destegi, bu konudaki kararliligimizin en samimi ifadesidir. Burada sizlere söz veriyorum. Biz, özgürlükçü düsünen, hakça bölüsen, milletle bütünlesen bir partiyiz. Bu bizim için bir zaman yolculugudur. Ülkemizde hedeflerimize ulasmanin yolu degisimindir. Ülkemizde degisim saglanacak, yerel medyanin yüzü gülecek.”
Kaynak: İHA