Tunceli'de Sicaktan Bunalan Vatandaslar Havuza Kostu, Görüntüler Ege Ve Akdeniz'i Aratmadi

Hava sicakliginin 40 dereceyi astigi Tunceli’de sicaktan bunalan vatandaslar havuzlara akin etti. Ortaya çikan görüntüler Ege ve Akdeniz’deki tatil beldelerini aratmadi.

Tunceli'de Sicaktan Bunalan Vatandaslar Havuza Kostu, Görüntüler Ege Ve Akdeniz'i Aratmadi
Tunceli’de son günlerde etkisini arttiran ve 40 derecenin üzerine çikan sicak havalar, vatandaslari bunaltti. Hafta sonunu da firsat bilen kent sakinleri, çevre illerdeki vatandaslar ve ülke disindan tatil için memleketine gelen gurbetçiler, sehir merkezindeki Munzur Nehrinin kenarinda bulunan havuzu doldurdu. Kadin, çocuk, genç, yasli yüzlerce vatandasin akin ettigi havuzda kimileri yüzerek serinlerken kimileri ise güneslenmeyi tercih etti. Dogal güzellikleri ile ön plana çikan Tunceli’deki bu görüntüler, Ege ve Akdeniz’deki tatil beldelerini hatirlatti.

Almanya’dan geldigini belirten Mesut Demirkiran, bir haftadir Tunceli’de oldugunu söyledi.

Aslen Tuncelili olduklarini belirten Demirkiran, "Her sene buraya geliyoruz. Antalya, Bodrum gibi yerleri hiç begenmiyoruz, burayi çok begeniyoruz. Tunceli çok sicak, ama biz sicaga hasret kaldik. Almanya’da hava iyi degil. 2 hafta kaliyoruz, günesin tadini çikartiyoruz. 20 sene gelmemistim. Ilk geldigimde sasirdim, il çok gelismis. Turistlik yerler açilmis, çok güzel olmus. Bölgeden vatandaslar Tunceli’ye geliyor" dedi.



"Ege kiyilarinda da tatilimizi yapiyoruz, Tunceli oralari aratmiyor"

Isveç’ten geldiklerini aktaran Sinan Emek ise kaldiklari ülkenin soguk oldugunu dile getirerek, "Kendi memleketimize geldik. Çok güzel bir havuz. Biz Ege kiyilarinda da tatilimizi yapiyoruz. Oralari aratmiyor, her yönüyle güzel bir yer. Inanilmaz bir sicaklik var, ailecek geldik, hep beraber serinledik. Yedik, içtik, eglendik ve dinlendik. Gerçekten çok güzel" diye konustu.

Hozat ilçesinden geldiklerini dile getiren Devrim Gencer de "Serinlemek için geldik. Gerçekten çok güzel bir atmosferi var buranin. Ailecek eglenebilecegimiz bir yer, devamli geliyoruz. Ege ve Marmara’ya çok gittik. Ama burasi oralardan daha iyi bir yer. Daha rahatiz ve huzurluyuz. Hiçbir sekilde geri kalir yani yok" seklinde konustu.



"Burasi bir Ege ve Akdeniz ile ayni ambiyansa sahip"

Isletme sahibi Aydin Engin, tesislerinin 2019’dan beri hizmet verdigini söyledi.

Engin, "Yerli ve yabanci turistlere hizmet vermekteyiz. Burasi bir Bodrum, Ege, Akdeniz degil ama ayni ambiyansa sahip. Gelen insanlar çok memnun. Yüzmek ve stres atmak için tercih eden çok insan var. Insanlar egleniyor, yemek ihtiyacini karsiliyor ve güzel zaman geçiriyor. Korana virüsten dolayi tesisimiz 1,5 yildir kapaliydi. Herkes zor günler geçirdi. Insallah o günleri geride birakip tekrar daha iyi yillara kavusacagiz. Erzincan, Elazig, Bingöl, Diyarbakir, Erzurum’dan gelen vatandaslarimiz var. Burada eglenip, dinlenip dönüyorlar. Elimizden geldigi kadar hizmetin en iyisini vermeye çalisiyoruz. Sicaklik gerçekten çok yüksek. Insanlar evde bunalmaya basladi.

Kaçacak yerleri burasi. Gelip burada serinliyorlar. Sicakligin artmasiyla beraber yogunda kaçinilmaz oldu" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA