Trabzon Ve Kahramanmaras Caddelerine Yapilacak Projelerde Ortak Objeler Kullanilacak

Trabzon Büyüksehir Belediyesi ile kardes sehir Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi, en büyük caddelerini ortak tasarimlarla güzellestirmeye hazirlaniyor.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan yazili açiklamada, Trabzon'da bulunan Kahramanmaras Caddesi ve Kahramanmaras'ta bulunan Trabzon Caddesi'nde gerçeklestirilecek projelerde ortak objelerin kullanilmasi karari alindigi belirtildi.

Iki Büyüksehir Belediyesinin yetkililerinin, yaptiklari tasarimlari inceleyerek tüm çalismalarda ortak benzerliklerin olusmasi için adim attigi aktarilan açiklamada, Trabzon Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Dairesi Baskani Murat Öztürk, Yapi Kontrol Sube Müdürü Akin Zafer Dilberoglu, ETÜD ve Projeler Sube Müdürü Ömer Çiçek ve Kontrol Abdulgaffar Dener'in, Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Rüstem Keles ile bir araya gelerek gerçeklestirilecek projeler hakkinda istisarede bulundugu ifade edildi.

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, Trabzon ve Kahramanmaras'in en büyük caddelerinin, yapilacak çalismalar neticesinde benzer tasarimlara sahip olacagini kaydetti.

Zorluoglu, Kahramanmaras'in tarihte çok önemli yere sahip bir sehir olmasinin yani sira Trabzon'un da kardes sehri olduguna isaret ederek, "Kahramanmaras ve Trabzon caddelerinin proje sonrasi benzer özellikler tasiyacak olmasi, ayni zamanda örnegine az rastlanan bir çalisma olacak. Proje tamamlandiginda iki kentin vatandaslarinin da memnuniyet duyacagina inaniyorum." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA