TGK Genel Baskan Yardimciligina Kaytan Seçildi

Türkiye’nin en üst çati basin meslek kurulusu olan ve 8 gazeteciler federasyonu ile 86 gazeteciler cemiyetinin üye oldugu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 3. Olagan Genel Kurul Toplantisi Ankara’da yapildi. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu genel baskanligina, kongreye katilan delegelerin tamaminin oyunu alan Nuri Kolayli yeniden seçildi.

TGK Genel Baskan Yardimciligina Kaytan Seçildi
Ankara Gazeteciler Cemiyeti Baskani Nazmi Bilgin’in divan baskanligi yaptigi Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 3. Olagan genel kurulunda Nuri Kolayli, son dönemde gündeme gelen siyaset-mafya-medya üçgenindeki çarpik iliskilere dikkat çekti. Kolayli sunlari söyledi; “Türkiye Gazeteciler Konfederasyonumuzun saygideger delegeleri; Büyük özveri ve fedakârliklarla kurdugumuz, örnek bir dayanisma içinde Türkiye’nin en üst çati basin meslek kurulusu haline getirdigimiz Türkiye Gazeteciler Konfederasyonumuzun 2017 - 2021 çalisma dönemini geride birakiyoruz. Ilk defa “pandemi” gerçegi ile yüzlestigimiz bu süreç, ayni zamanda siyaset-mafya-medya üçgenindeki çirkin iliskilerin su yüzüne çiktigi bir dönem oldu. Sektörümüzde “adina gazeteci” diyen ama gazetecilik degil, kirli çikar iliskilerinin odagi olan insanlarin meslegimizi kirletmesine üzülerek tanik olduk ve maalesef olmaya devam ediyoruz. Bu durum hepimizi derinden yaraliyor. Basinimizin özgür, objektif ve tarafsiz çalisma olanagi bulmasi için ilk kosulun, gazetecilik meslegini ve bu meslegi kimlerin yapabilecegini düzenleyen ‘Gazetecilik Meslek Yasasi’nin çikartilmasi oldugunu yillardir her firsatta dile getiriyoruz. Böyle bir yasa olmayinca ülkemizde dileyen herkes; egitimine ve bilgi birikimine bakilmaksizin, gazetecilik ahlakindan yoksun, santaj ve tehditle kisisel çikar pesinde kosarak, “gazeteci” kimligi altinda meslekte boy gösteriyor” dedi.

KOLAYLI OYBIRLIGI ILE YENIDEN SEÇILDI

TGK Genel Kurulunda, tek liste ile gidilen seçimlerin açik oylama ile yapilmasi oy birligi ile kabul edildi ve Nuri Kolayli Genel Baskanligi’ndaki liste okundu. Üyelerin tamaminin oyu ile 2021- 2024 dönemi için seçilen listede su isimler yer aldi: Genel Baskan: Mehmet Nuri Kolayli(Bursa), Yönetim Kurulu Üyeleri Abdullah Temizyürek(Hatay), Adem Alemdar(Konya), Ali Cihangir(Aksaray), Atilla Durak(Siirt), Cem Kaytan(Mugla), Erdogan Erisen(Ordu), Ergun Ata(Trabzon), Erkan Saglam(Kütahya), F. Fazil Özsoy(Erzurum), Gaye Coskun(Alanya), M. Erkan Yilmaz(Kastamonu), Mehmet Çelik(Mardin), Mehmet Ergun(Balikesir), Osman H. Kiraci(Tokat), Osman Koca(Nevsehir), Ramazan Demir(Edirne), Sefa Özdemir(Konya), Vahap Güner(Malatya). Öte yandan, kongrede yapilan oylama ile Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun Dis Iliskiler Genel Koordinatörlügüne Mevlüt Yeni, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Koordinatörlük görevine de Sinan Tunç oybirligi ile seçildi.

Kaytan Genel Baskan Yardimcisi seçildi

Kongre sonunda Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun ilk yönetim kurulu toplantisi da M.Nuri Kolayli baskanliginda yapildi. Yapilan oylama sonucunda 7 Genel Baskan Yardimciligi görevine Marmara Gazeteciler Federasyonu Genel Baskani Ramazan Demir, Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Baskani Cem Kaytan, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Baskani Gaye Coskun, Dogu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Baskani F.Fazil Özsoy, Güney Dogu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Baskani Mehmet Çelik, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Baskani Erdogan Erisen, Iç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Baskani Adem Alemdar seçildi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Baskan yardimciligi görevine seçilen Mugla Büyüksehir Gazeteciler Dernegi Baskani ve ayni zamanda Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Baskani Cem Kaytan, “ Geçen dönem TGK’da Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptim. Bu dönemde Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunda Genel Baskan Yardimcisi olarak görev yapacak olmanin gururunu yasiyorum. Beni bu göreve layik gören Genel Baskanimiz Nuri Kolayli ve yönetim kurulu üyelerimize tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA