Sakarya'daki Selden Etkilenen Vatandaslar Yasadiklarini Anlatti

Evini su basan 75 yasindaki Hacer Tavli: 'Çocugu camdan çikarttik. Ev bu hale geldi. Bu bize bir afet oldu. Ne lahanasi ne fasulyesi ne biberi, her sey yok oldu. Eve hapsolduk. Su birden geldi, buralari doldurdu' Murat Oguzhan: 'Birdenbire sel gelince bir yere kipirdayamadik. Su aninda yükseldi. Kaçacak yer yok, su da hizli akiyor. Bu sefer traktörün üzerine çiktim, 4 saat orada bekledim. Sonra AFAD geldi. Yiyecek ekmegimiz varmis. Ne yapalim Allah'tan gelen ama suç bizde, dere kenarina ev yapilmaz. Bu kadar basit'

Sakarya'nin Kocaali ilçesinde saganak nedeniyle meydana gelen selden etkilenen mahalle sakinleri yasadiklarini anlatti.

Demiraçma Mahallesi'nde etkili olan saganak sonucu su baskinlari yasanan bölgelerde DSI, AFAD, UMKE, SASKI, Büyüksehir ve ilçe belediyesinin yani sira itfaiye ve jandarma ekiplerinin çalismalari sürüyor.

Selden etkilenen vatandaslar da ekiplerin temizlik çalismalarina katildi. Bazi kisilerin, selden geriye kalan esyalarini kurtarmaya çalistigi görüldü.

MHP Grup Baskanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül ile CHP Grup Baskanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Türk Kizilay Sakarya Sube Baskanligi, bölgeye 3 araç mobil asevi, 3 personel ve 15 gönüllü gönderdi. Kurum ayrica, 2 bin 500 kisilik su, 500 kisilik sicak yemek ve ihtiyaç sahiplerine dagitilmak üzere 50 gida kolisi ile Demiraçma Mahallesi'ndeki vatandaslara hizmet ediyor.

Öte yandan, sel ani ise bazi vatandaslar tarafindan cep telefonu kamerasinca kaydedildi.

- "Dere kenarina ev yapilmaz"

Bölge sakinlerinden Murat Oguzhan, AA muhabirine, selden dolayi magdur olduklarini söyledi.

Sel olacagini tahmin ettigini belirten Oguzhan, söyle konustu:

"Arabayi kurtardim, traktörü alayim dedim, onu alana kadar sel geldi. Dört saat suyun içinde mahsur kaldik. Birdenbire sel gelince bir yere kipirdayamadik. Su aninda yükseldi. Kaçacak yer yok, su da hizli akiyor. Bu sefer traktörün üzerine çiktim, 4 saat orada bekledim. Sonra AFAD geldi. Yiyecek ekmegimiz varmis. Ne yapalim Allah'tan gelen ama suç bizde, dere kenarina ev yapilmaz. Bu kadar basit."

Evini su basan 75 yasindaki Hacer Tavli da çiçek topladigi sirada sularin geldigini aktardi.

Tavli, "Çocugu camdan çikarttik. Ev bu hale geldi. Bu bize bir afet oldu. Ne lahanasi ne fasulyesi ne biberi, her sey yok oldu. Eve hapsolduk. Su birden geldi, buralari doldurdu. Cami açtim, 'Balkona atlarim, yukari kaçarim' dedim." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA